Czterokomorowy bemar elektryczny RCBM-4/4R – opis
Cztery termostaty umożliwiają ustawienie temperatury w zakresie od 30 do 110°C dla każdej komory z osobna, co pozwala ugotować lub utrzymać w cieple szereg rozmaitych potraw. Regulacja odbywa się za pomocą intuicyjnych pokręteł. Kontrolki sygnalizują, kiedy danie osiągnęło optymalną temperaturę.
Stal szlachetna, z której wykonano bemar hot pot od Royal Catering, cechuje się odpornością na korozję, działanie zawartych w pożywieniu kwasów oraz mechaniczne uszkodzenia. Jej gładką powierzchnię prosto oczyścić za pomocą gąbki i łagodnego detergentu. Zrobione z tego materiału sprzęty są bardzo wytrzymałe i długo zachowują nowoczesny wygląd.
Kąpiel wodna (cylinder do gotowania potraw zanurzony jest we wrzątku) zapobiega nadmiernemu podgrzaniu danej potrawy, a przez to jej przypaleniu. Ułatwia również zachowanie odpowiedniej temperatury zupy przez długi czas, nawet w przypadku odłączenia modelu RCBM-4/4R od źródła zasilania.
Ergonomia to cecha wyróżniająca sprzęt. Zaokrąglone pojemniki łatwo jest utrzymać w czystości, a pokrywki z uchwytami z tworzywa sztucznego zapobiega utracie ciepła. Stacja do zup posiada cztery antypoślizgowe nóżki, które umożliwiają pewne postawienie jej na śliskiej powierzchni. Zabezpieczają też bemar przed przewróceniem w razie przypadkowego potrącenia.
Bemar jest użyteczny dla firm z branży HoReCa. Model RCBM-4/4R sprawdzi się podczas gotowania zup oraz wolnego duszenia różnych dań. Można w nim również przechowywać w odpowiedniej temperaturze dodatki do potraw typu ryż, ziemniaki. Solidny i trwały podgrzewacz do potraw od Royal Catering charakteryzuje się atrakcyjnym stosunkiem ceny do jakości produktu.