Podgrzewacz do potraw Royal Catering RCBM-6WA – charakterystyka
Moc całkowita bemaru RCBM-6WA wynosi 2900 W. Element grzewczy 2000 W podgrzewa potrawy od spodu, zaś równomierne podgrzewanie od góry następuje dzięki ciepłu dostarczanemu przez lampę halogenową 900 W (3 żarówki 300 W).
Gratis pojemniki GN o łącznej pojemności 54,4 l i głębokości 150 mm każdy. Urządzenie Royal Catering dysponuje sześcioma pojemnikami, w tym GN 1/1 – 1 szt., GN 1/2 – 2 szt., GN 1/3 – 3 szt. Elementy te dostępne są wraz z pokrywkami oraz perforowaną tacą z kolcami służącą do wygodnego porcjowania mięsa. Naczynia można wyciągać, modyfikować ich ułożenie, a także zamieniać na inne standardowe rodzaje, np. 3 x GN 1/1, 2 x GN 1/1 i 2 x GN 1/2, 3 x GN 1/3 i 2 x GN 1/1.
Bezstopniowa regulacja ciepła w zakresie 0-85°C sprawia, że dania podane zostaną w odpowiedniej dla nich temperaturze. Model RCBM-6WA wyposażono we wskaźnik informujący o trwającym podgrzewaniu lub osiągnięciu optymalnej temperatury.
Brak ryzyka przypaleń wynika z faktu, że bemar od Royal Catering działa według następującej zasady: element grzewczy ogrzewa wodę znajdującą się pomiędzy zbiornikiem a pojemnikami GN przejmującymi ciepło (tzw. kąpiel wodna). Wylewanie cieczy następuje przy użyciu specjalnego kranika odpływowego.
Solidna konstrukcja i wygodne czyszczenie podgrzewacza do potraw RCBM-6WA to zasługa stali nierdzewnej, z której został wykonany. Materiał ten charakteryzuje się odpornością na uszkodzenia mechaniczne (zarysowania, otarcia, wgniecenia) i trwałe zabrudzenia. Stabilność zapewniają regulowane nóżki z antypoślizgową gumą.
Profesjonalny bemar RCBM-6WA Royal Catering to wydajne, solidne i bardzo łatwe w obsłudze urządzenie gastronomiczne. Dysponuje elementem grzewczym, a także lampą halogenową służącymi do podgrzewania i utrzymywania temperatury zup, sosów, ryżu, mięs, ziemniaków, wędlin, gulaszów itp. Produkt wyposażony w 6 pojemników GN świetnie spisuje m.in. w hotelach, barach szybkiej obsługi, restauracjach, kantynach, bufetach, a także podczas kolonii, obozów lub eventów.