Bemar dla szerokiej gamy doskonale prezentujących się ciepłych dań
Świeże potrawy utrzymywane w cieple przez długi czas brzmią apetycznie? Z bemarem marki Royal Catering to się uda! W 6 pojemnikach GN umieścisz np. mięso, rybę, ziemniaki, ryż lub sos. Utrzymają żądaną temperaturę bez przypalania. Bemar grzewczy optymalnie zaspokoi potrzeby lokali gastronomicznych nawet wysokiej klasy. Nadaje się do użytku w restauracjach, hotelach, pensjonatach, stołówkach, bufetach, barach z przekąskami, kawiarniach lub domach seniorów i klinikach.
Potężny podgrzewacz do potraw z oferty gastronomicznej Royal Catering
Bemar działa na zasadzie konwekcji. Element grzewczy podgrzewa wodę znajdującą się między urządzeniem a pojemnikami GN i przekazuje ciepło do pojemników. Oznacza to, że nawet delikatne dania nie tylko podgrzejesz, ale także utrzymasz ich ciepło przez długi czas. Bez ryzyka przypalenia!
Bemar gastronomiczny imponuje przede wszystkim dużą objętością. 6 pojemników GN 1/6 z pokrywkami mieści dużą ilość żywności, którą podgrzejesz lub utrzymasz w cieple. Oznacza to ogromną oszczędność czasu! Szczególnie sprawdzi się przy przygotowywaniu dużych imprez lub w godzinach szczytu w restauracjach, stołówkach i hotelach. Ponadto do bemaru elektrycznego włożysz inne pojemniki GN i połączysz ze sobą.
Wydajny element grzewczy o mocy 600 W szybko podgrzewa wodę do żądanej temperatury. Automatyczny termostat włączysz za pomocą pokrętła, które umożliwia precyzyjną regulację temperatury w zakresie 30-80°C. Kranik spustowy ułatwia napełnianie, opróżnianie i czyszczenie sprzętu.
Bemar grzewczy łączy przemyślaną konstrukcję i solidną obudowę. Otrzymujesz dzięki temu niezawodny i łatwy w utrzymaniu produkt. Stal nierdzewna sprawia, że jest bardzo wytrzymały oraz odporny na korozję. Materiał wyróżnia się bezpieczeństwem dla zdrowia, łatwym czyszczeniem dzięki niezwykle gładkiej powierzchni i higieną. Stal nierdzewna ma również doskonałą odporność na zużycie oraz uderzenia. Gumowe nóżki zapewniają stabilne ustawienie i zapobiegają zarysowaniom podłoża.