Doskonałe utrzymanie ciepła – piec do pizzy z mocną grzałką i doskonałą izolacją zapewni stałą temperaturę do 350°C oraz krótki czas nagrzewania i pieczenia
Precyzyjna kontrola temperatury – elektryczny piekarnik do pizzy posiada niezależną regulację dolnego i górnego grzania dla idealnie przyrządzonych potraw
Profesjonalny rozmiar – piec gastronomiczny z dużą komorą pomieści pizze o średnicy do 35 cm i różnej wysokości np. w stylu chicagowskim czy nowojorskim
Niewrażliwy na ciepło i bezpieczny dla żywności – odporny na pęknięcia i trwały kamień szamotowy zapewni chrupiącą pizzę za każdym razem, gdy ją upieczesz w piecu elektrycznym
Trwały i łatwy w czyszczeniu – piec do pizzy z odporną na korozję i gładką obudową ze stali nierdzewnej umyjesz bez problemu
Elektryczny piec do pizzy z odporną na pękanie płytą szamotową i temperaturą do 350°C
W piecu do pizzy Royal Catering przygotujesz najróżniejsze rodzaje pizz, tart, lahmacun czy focaccię. Zadba o to duża komora z ogniotrwałą płytą z kamienia szamotowego oraz oddzielnie regulowane grzanie góra/dół do 350°C. Dzięki mocnej izolacji piec gastronomiczny nagrzeje się w zaledwie 22 min i optymalnie utrzyma temperaturę nawet przy częstym otwieraniu drzwi. Pieczenia świeżej pizzy na średnio grubym cieście przy maksymalnej temperaturze zajmie tylko 6 minut. Pozwoli to w mgnieniu oka serwować klientom gotowe dania. Energooszczędny piekarnik do pizzy doskonale uzupełni włoskie pizzerie, a także kawiarnie, bary z przekąskami i miejsca oferujące różne wypieki.
Piekarnik do pizzy z łatwą obsługą i dużą komorą
Komora pieca gastronomicznego pomieści pizze o średnicy 35 cm. Niezależnie od tego, czy będzie ona w stylu chicagowskim z grubym spodem i dodatkami, al taglio czy tureckim lahmacun, we wnętrzu o wysokości 11 cm perfekcyjnie przygotujesz różne specjały. Dwa przełączniki posłużą do włączenia grzania i oświetlenia komory. Zachowasz więc pełną kontrolę nad całym procesem. Możesz też niezależnie ustawić temperaturę górnej i dolnej grzałki, aby uzyskać idealnie roztopiony ser na chrupiącym spodzie. Zrobisz to przy użyciu dużych pokręteł. Dzięki mocy 2000 W to profesjonalne urządzenie niezawodnie i szybko osiągnie temperaturę 350°C. Płyta szamotowa zapewni optymalną dystrybucję ciepła. Wyjątkowo duże drzwi na zawiasach i szeroki uchwyt pozwolą bezpiecznie wyjąć pizzę z pieca, nawet gdy jest nagrzany.
Łatwy i szybki w czyszczeniu: Twój piec gastronomiczny do pizzy od Royal Catering
Piec do pizzy wykonany jest z wytrzymałej stali nierdzewnej i stali ocynkowanej, dzięki czemu jest bardzo trwały. Urządzenie z łatwością zniesie codzienne użytkowanie w restauracjach o dużym ruchu. Dzięki gładkim i wytrzymałym powierzchniom piekarnik wyczyścisz w zaledwie kilka minut. Antypoślizgowe nóżki zagwarantują stabilność urządzenia i zapobiegną porysowaniu blatu.