Piec do pizzy marki Royal Catering to sprzęt dla profesjonalistów. Świetnie sprawdzi się w pizzerii, restauracji, barze z przekąskami, bistro, a nawet w food trucku. Dzięki modelowi RC-POB66 upieczesz chrupiącą i pięknie zarumienioną pizzę!
Elektryczny piec do pizzerii – opis
Dwie komory pozwalają jednocześnie upiec 2 razy po 6 placków o średnicy 32 cm. Maksymalna temperatura w obu częściach urządzenia wynosi 455°C. Można ją regulować osobno (min. 45°C) dla każdej komory, dla górnych i dolnych grzałek. Prosty w użyciu panel sterowniczy gwarantuje wygodne ustawienie wartości.
Równomierne rozprowadzanie ciepła to zasługa kamiennych ognioodpornych płyt. Pozwalają one uzyskać ciasto o chrupiącym spodzie. Wewnętrzne oświetlenie sprawia, że wygodnie skontrolujesz proces pieczenia. Sprzęt wyposażono w zabudowane elementy grzewcze. Moc górnych wynosi 6 x 1200 W, dolnych – 6 x 1200 W.
Wysokiej jakości materiały zapewniają solidność sprzętu. Piec do pizzy ma obudowę ze stali nierdzewnej i stali malowanej oraz izolację z wełny mineralnej. Wewnętrzne wymiary urządzenia wynoszą 66 x 99 x 14 cm. Jest zasilane napięciem 400 V.
Piec do pieczenia pizzy marki Royal Catering to niezbędny sprzęt w Twoim lokalu gastronomicznym! Łączy w sobie wydajność i elastyczność, bo pozwala przygotować jednorazowo 2 razy po 6 porcji pysznego dania w osobno ustawionej temperaturze.