BLACK FRIDAY SKOŃCZY SIĘ ZA
Urządzenia do gotowania sous vide
Urządzenie do gotowania sous vide - 700 W - 30-95°C - 24 l - LCD
Najniższa cena w zł z 30 dni przed obniżką: 1849,00 zł
Urządzenie do gotowania sous vide - 500 W - 30-95°C - 16 l - LCD
Najniższa cena w zł z 30 dni przed obniżką: 1299,00 zł
- Pierwsza
- 1
- Ostatnia
Urządzenie do gotowania sous vide od Royal Catering nadaje się zarówno do eksploatacji w gastronomii, jak i w domach (zwłaszcza zwolenników zdrowego odżywiania). Produkty w proponowanej kategorii, nazywane często wolnowarami, umożliwiają przyrządzenie dań w niższych niż tradycyjnie temperaturach, co pozwala zachować ich właściwości odżywcze. Metoda sous vide wykorzystuje worki próżniowe, które również obejmuje oferta sklepu expondo.pl.
Prezentowane tutaj maszyny gastronomiczne idealnie dopełniają wyposażenie nowoczesnej kuchni w sprzęt grzewczy. Modele marki Royal Catering charakteryzują się optymalną wydajnością, dużą pojemnością użytkową oraz solidną konstrukcją ze stali nierdzewnej. POZNAJ gotowanie metodą sous vide dzięki zakupom na naszej stronie!
Metoda sous vide – jak to działa?
Do gotowania metodą sous vide stosujemy torebki próżniowe z tworzywa PE/PA. Należy włożyć do nich żywność, a następnie szczelnie zamknąć. Tak przygotowane jedzenie umieszcza się w kąpieli wodnej (można również w parowej). Proces gotowania zajmuje zwykle od 1 do 7 godzin, a czasem do 48. Widać więc, że to dużo dłużej niż w przypadku standardowej metody gotowania. Temperatura natomiast jest dużo niższa, wynosi ok. 55 – 60°C. Dzięki tej technologii produkty są soczyste i ugotowane równomiernie.
Z jakimi artykułami spożywczymi radzi sobie garnek próżniowy marki Royal Catering? Można ich przygotować bardzo wiele: kurczak z warzywami, polędwiczki wieprzowe, steki, łosoś oraz inne zarówno mięsne, jak i wegetariańskie przysmaki. Urządzenie do gotowania próżniowego, które możesz zamówić na stronie expondo.pl, posiada dużą pojemność, dlatego nadaje się do przygotowywania znacznejliczby składników jednocześnie.
Niebagatelne znaczenie ma także temperatura. Jej zakres w wysokiej jakości maszynie sous vide wynosi zwykle od 0 do 90°C. Taka rozbieżność sprawia, że do każdego produktu można precyzyjnie dopasować optymalną temperaturę (np. wyższą o kilkanaście stopni dla warzyw niż dla mięsa). Jej wartość jest podtrzymywana przez termostat.
Jeżeli w swojej kuchni przygotowujesz dania dużo wcześniej przed podaniem klientom, poznaj asortyment marki Royal Catering obejmujący urządzenia chłodnicze i podtrzymujące ciepło żywności. Z naszymi produktami Twoje potrawy zachowają świeżość i walory smakowe.
Urządzenie do sous vide – zastosowanie i budowa
Maszyna do sous vide (czyli garnek do wolnego gotowania) nadaje się do użytku w praktycznie każdej kuchni. Tego rodzaju sprzęt doceniają restauratorzy, właściciele barów, lokali typu bistro, firm cateringowych, ulicznych stoisk gastronomicznych, a także prywatni użytkownicy. Metodę sous vide polubią wszyscy, kto ceni pełnowartościowe posiłki z idealnie ugotowanych składników.
Podobnie jak wiele urządzeń gastronomicznych garnki do sous vide Royal Catering posiadają obudowy i elementy ze stali nierdzewnej. Współcześnie jest to materiał najczęściej używany w placówkach zbiorowego żywienia. Meble, krajalnice, nadziewarki do kiełbasy oraz bemary stanowią tylko niewielką część propozycji sprzętu z opisywanego tworzywa dostępnych w sklepie expondo.pl.
Stal nierdzewna, dzięki bardzo gładkiej powierzchni, wyróżnia się łatwością czyszczenia. Do jej pielęgnacji wystarczy woda z dodatkiem delikatnego detergentu. Ponadto długo zachowuje połysk. Odporność na uszkodzenia mechaniczne (zarysowania, wgniecenia, obicia) i działanie korozji to zalety, które mają szczególne znaczenie w profesjonalnej eksploatacji maszyn. Urządzenia sous vide marki Royal Catering również obudowano stalą nierdzewną, co nadaje im nowoczesnego wyglądu.
Już dziś poznaj kategorię garnków próżniowych do gotowania w niskiej temperaturze! Pozwól się przekonać dużej wydajności, łatwej obsłudze i przede wszystkim wyśmienitym efektom fachowego przyrządzania dań o wysokich wartościach odżywczych!