Kociołek elektryczny – charakterystyka
Kociołek do zupy marki Royal Catering o pojemności 10 litrów to produkt, którego nie powinno zabraknąć w żadnej firmie z branży gastronomicznej. Sprzęt oferuje wydajność, niezawodność i bezpieczeństwo działania. Trwałość oraz nowoczesny design są kolejnymi jego atutami.
Wydajność kociołka do zup RCST-10SB wynika z mocy wynoszącej 400 W. Wyposażony został w zbiornik ze stali nierdzewnej ogrzewany wodą. Ma on wymiary Ø215 x 240 mm. Może być łatwo wyjęty, co ułatwia obsługę i mycie.
35–80°C to zakres temperatury sprzętu marki Royal Catering. Termostat bezstopniowo ustawisz za pomocą pokrętła. Brak ryzyka przypaleń wynika ze zjawiska konwekcji – grzałka umieszczona między zbiornikiem a obudową ogrzewa wodę, która przenosi ciepło. Podgrzewacz do zupy wyposażono w system ochrony przed przegrzaniem, który wyłącza element grzewczy, kiedy temperatura osiągnie zbyt wysoką wartość.
Pokrywka z zawiasem i nienagrzewającym się, wygodnym uchwytem zapewnia bezpieczne użytkowanie oraz zmniejsza ryzyko bałaganu podczas nalewania zupy. Dodatkowym ułatwieniem jest specjalny otwór na chochlę.
Trwała, solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej to gwarancja długiej i pomyślnej eksploatacji. Zastosowany materiał charakteryzuje się odpornością na korozję, wytrzymałością mechaniczną oraz gładką powierzchnią. Zachowuje połysk nawet po dekadach użytkowania. Neutralne biologicznie tworzywo bardzo dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością; nie wpływa na zdrowie.
Trzy gumowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia RCST-10SB. Uniemożliwiają ślizganie się po powierzchni roboczej oraz nie powodują jej porysowania.