Kociołek elektryczny – charakterystyka
Kociołek do zupy marki Royal Catering o pojemności 10 litrów to produkt, którego nie powinno zabraknąć w żadnej firmie z branży gastronomicznej. Urządzenie oferuje wydajność, niezawodność i bezpieczeństwo działania. Trwałość oraz nowoczesny design są kolejnymi jego atutami.
Wydajność kociołka do zup RCST-9400D wynika z tego, że dysponuje on mocą 400 W, zaś napięcie wejściowe umożliwiające pracę to 230 V. Dzięki temu urządzenie bardzo szybko podgrzewa potrawy i może być podłączone do każdego gniazdka prądu przemiennego.
Kontrola temperatury generowanej przez urządzenie marki Royal Catering zamyka się w zakresie 30–90°C. W efekcie woda podgrzewająca zbiornik na zupę nie osiąga temperatury wrzenia, a tym samym nie dojdzie do przypaleń. Parametr wygodnie ustawisz za pomocą cyfrowego panelu sterowniczego z wyświetlaczem LCD.
Nowoczesny design modelu RCST-9400D sprawia, że kociołek do zupy pasować będzie do każdego wystroju wnętrz. Świetnie zaprojektowana i przemyślana konstrukcja wpływa też na funkcjonalność. Przekręcana i uchylana pokrywa ze stali szlachetnej zapewnia wygodę podczas eksploatacji, a dodatkowym ułatwieniem jest specjalny otwór, w którym umieścić można łyżkę wazową. Gałka pokrywy jest odporna na działanie wysokich temperatur.
Łatwe czyszczenie garnka do zup marki Royal Catering wynika z faktu, że wkład, mający bezpośredni kontakt z potrawami, wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał ten jest bardzo trwały, a ponadto odporny na zabrudzenia i uszkodzenia mechaniczne.
Mobilność podgrzewacza jest zasługą niedużych wymiarów pozwalających na swobodne przemieszczanie urządzenia w dowolne miejsce. Dzięki temu produkt może być dowolnie eksploatowany na różnego rodzaju imprezach.