Kociołek elektryczny – charakterystyka
Kociołek do zupy marki Royal Catering o pojemności 10 litrów to produkt, którego nie powinno zabraknąć w żadnej firmie z branży gastronomicznej. Sprzęt oferuje wydajność, niezawodność i bezpieczeństwo działania. Trwałość oraz nowoczesny design są kolejnymi jego atutami.
Wydajność kociołka do zup RCST-10BB wynika z mocy wynoszącej 400 W. Wyposażony został w zbiornik ze stali nierdzewnej ogrzewany wodą. Ma on wymiary Ø215 x 240 mm. Może być łatwo wyjęty, co ułatwia obsługę i mycie.
35–80°C to zakres temperatury sprzętu marki Royal Catering. Termostat bezstopniowo ustawisz za pomocą pokrętła. Brak ryzyka przypaleń wynika ze zjawiska konwekcji – grzałka umieszczona między zbiornikiem a obudową ogrzewa wodę, która przenosi ciepło. Podgrzewacz do zupy wyposażono w system ochrony przed przegrzaniem, który wyłącza element grzewczy, kiedy temperatura osiągnie zbyt wysoką wartość.
Pokrywka z zawiasem i nienagrzewającym się, wygodnym uchwytem zapewnia bezpieczne użytkowanie oraz zmniejsza ryzyko bałaganu podczas nalewania zupy. Dodatkowym ułatwieniem jest specjalny otwór na chochlę.
Trwała, solidna konstrukcja ze zbiornikiem ze stali nierdzewnej to gwarancja długiej i pomyślnej eksploatacji. Zastosowany materiał charakteryzuje się odpornością na korozję, wytrzymałością mechaniczną oraz gładką powierzchnią. Zachowuje połysk nawet po dekadach użytkowania. Neutralne biologicznie tworzywo bardzo dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością; nie wpływa na zdrowie.
Trzy gumowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia RCST-10BB. Uniemożliwiają ślizganie się po powierzchni roboczej oraz nie powodują jej porysowania.