Bemar gastronomiczny Royal Catering – charakterystyka
6 pojemników GN 1/3 o głębokości 150 mm (pojemność całkowita 34,2 l) sprawia, że sprzęt Royal Catering zda egzamin w branży HoReCa: hotelach, restauracjach, bufetach, barach, stołówkach, firmach cateringowych itp. Podgrzewacz sprawdzi się na bankietach, koloniach, obozach oraz innych tego rodzaju imprezach. Bemar gastronomiczny umożliwia również konfiguracje innych standardowych pojemników GN, w których przechowasz i przetransportujesz ciepłe potrawy.
Minimalizacja ryzyka przypalenia dań została osiągnięta za sprawą konwekcji. Woda, znajdującą się między zbiornikiem a pojemnikami, jest szybko podgrzewana grzałką o mocy 2000 W. Temperaturę dopasujesz do różnego typu dań; zakres bezstopniowej regulacji wynosi od 0 do 85°C.
Dogodne ustawienie urządzenia to zasługa stojaka. Pozwala on umieścić podgrzewacz tam, gdzie się potrzebuje. Konstrukcja modelu RCBM-6WS-2000 gwarantuje wygodną obsługę – bemar może być używany również bez statywu.
Solidna budowa ze stali nierdzewnej zapewnia sprzętowi dużą odporność na uszkodzenia. Wykorzystany materiał jest ponadto zupełnie bezpieczny dla zdrowia i łatwy w utrzymaniu czystości. Kranik usprawnia odprowadzenie wody z bemaru Royal Catering.
Prostą eksploatację umożliwia czytelny i estetyczny wyświetlacz LCD, pokazujący aktualną temperaturę. Kontrolka sygnalizuje proces grzania / uzyskania optymalnej temperatury.
Bemar RCBM-6WS-2000 dzięki 6 pojemnikom GN 1/3 z pokrywkami pozwala utrzymywać w cieple jednocześnie kilka dań. Model marki Royal Catering to trwały i prosty w eksploatacji produkt, który świetnie nadaje się do restauracji, bufetu, baru oraz firmy cateringowej.