+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00

BLACK FRIDAY SKOŃCZY SIĘ ZA

0
d
:
0
godz.
:
0
min
:
0
s

Kociołki do zup

Zainspiruj się blogiem expondo

Kociołki do zup Royal Catering to sprzęt gastronomiczny pozwalający utrzymać nie tylko zupę, ale również sos czy danie jednogarnkowe w odpowiedniej dla nich temperaturze. Podgrzewacze elektryczne w sklepie expondo.pl (w zależności od modelu) dysponują regulacją grzania np. do 85 i 95°C. Dzięki temu ugotowany wcześniej barszcz, żurek, rosół, leczo oraz gulasz klienci otrzymają zawsze gorący.

Stal szlachetna, z której wykonano m.in. elektryczne krajalnice do warzyw i owoców, posłużyła także do zrobienia wewnętrznego, wyjmowanego pojemnika na zupę. Ma bardzo gładką powierzchnię, co sprawia, że łatwo go umyć. Wykorzystany materiał charakteryzuje się ponadto wysoką odpornością na korozję. Z tego samego rodzaju stali wykonano pokrywy pomagające utrzymać ciepło wewnątrz urządzenia.

Elektryczne kociołki do zup na expondo.pl

Proponowane kociołki do gulaszu wykorzystują praktyczne rozwiązania techniczne. Cyfrowy panel sterowania zapewnia intuicyjną eksploatację ? ustawienie temperatury wody. Wybrane modele wyposażono w wyświetlacz LCD pokazujący wartość tego parametru. Kociołki do zup posiadają automatyczne termostaty.

Profesjonalne urządzenia kuchenne w tej kategorii idealnie nadają się do wykorzystania w hotelach, firmach cateringowych, restauracjach, stołówka oraz innych punktach gastronomicznych. Podgrzewacz do zupy docenią również właściciele i pracownicy mniejszych lokali, np. barów szybkiej obsługi. W tego rodzaju miejscach sprawdzą się także grille rolkowe, podgrzewacze do hot dogów oraz tostery.

Kociołki do zup – eksploatacja

Kociołki do zup marki Royal Catering to bardzo wszechstronny sprzęt gastronomiczny. Zapewniają utrzymanie wysokiej temperatury zup o różnej konsystencji, a także sosów i dań jednogarnkowych. Gulasz, leczo, fasolka po bretońsku czy chili con carne mogą również znajdować się w podgrzewaczach. Oferowane urządzenia kuchenne pozwalają zachować temperaturę 75°C – wymaganą dla zup przez przepisy sanitarne.

Podgrzewacze nadają się zarówno do stacjonarnej, jak i mobilnej gastronomii. Jednorazowe przygotowanie np. 10 litrów zupy niesie ze sobą konieczność jej właściwego przechowywania. Idealnym sprzętem jest w takiej sytuacji właśnie kociołek na zupę. Bardzo dobrze sprawdzi się podczas różnego rodzaju uroczystości, np. wesel, bankietów i przyjęć. Kociołek do gulaszu to niezastąpione urządzenie w cateringu – doskonałe również na plenerowych imprezach. Podgrzewacze do potraw zyskały także uznanie wśród właścicieli food trucków.

Proponowane kociołki charakteryzują się nie tylko solidną konstrukcją, ale również gustownym, klasycznym designem. Lakierowana ciemna blacha sprawia, że ten gastronomiczny sprzęt wygląda wyjątkowo estetycznie. Współgra z wnętrzem kuchni, bufetu czy sali bankietowej. Wybrane warianty wyposażono w magnetyczne tabliczki na nazwy potraw.

Kociołek do gulaszu to urządzenie wykorzystujące tzw. kąpiel wodną. Pomiędzy obudową a wewnętrznym zbiornikiem znajduje się woda, która ogrzewa danie bez ryzyka przypalenia. Antypoślizgowe nóżki sprawiają, że sprzęt nie przesuwa się po powierzchni.