Opiekacz do kebaba - 6000 W - elektryczny
Trzy strefy grzewcze, w opisywanym piecu do kebaba, wyposażone zostały w wydajne grzałki (po dwie na każdą strefę). Ich moc regulowana jest w trzystopniowej skali za pomocą niezależnych pokręteł. Dzięki temu dla każdej strefy można ustawić inną temperaturę.
Regulowana odległość między obrotowym rożnem a grzałkami pozwala precyzyjnie kontrolować stopień przypieczenia mięsa. Zwiększając rozstaw wymienionych elementów zyskujemy możliwość np. rozmrażania. Mniejszy odstęp poleca się do przysmażania.
Proste czyszczenie oferowanej maszyny do kebaba (model RCEK-380) to zasługa wyjmowanej szuflady na tłuszcz. Po skończonej pracy wystarczy ją opróżnić i umyć. W zachowaniu porządku pomocna jest również specjalna siatka ochronna, która sprawia, że kawałki odkrawanego mięsa nie mają bezpośredniej styczności z grzałkami.
Opiekacz do kebaba – gazowy czy elektryczny? W porównaniu do grilli gazowych opiekacze do kebaba elektryczne łatwiej wyczyścić. Ponadto są one wygodniejsze w obsłudze.
Bezpieczeństwo podczas eksploatacji noża do kebaba marki Royal Catering to zasługa ochraniacza ostrza. Element ten ogranicza do minimum ryzyko skaleczenia się w trakcie krojenia.
Trwałość urządzenia od Royal Catering wynika z solidnej konstrukcji oraz bardzo precyzyjnie wykonanych elementów. Gładkie, wymienne ostrze o średnicy 10 cm stworzone zostało z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał ten charakteryzuje się długą żywotnością i nie jest podatny na uszkodzenia mechaniczne oraz trwałe zabrudzenia. Sprawia to, że prezentowany produkt służył będzie przez długie lata.
Mata z ogniotrwałego szamotu zatrzymuje wysoką temperaturę w obrębie grilla elektrycznego do kebaba/gyrosa. W ten sposób redukuje straty ciepła i przyczynia się do zwiększenia energooszczędności.
Stal nierdzewna, z której wykonano sprzęt od Royal Catering, wykazuje właściwości antykorozyjne. Z gładkich powierzchni łatwo zetrzeć resztki mięsa czy tłuszczu. Materiał ten jest biologicznie obojętny, dlatego zaleca się go do kontaktu z żywnością. Stal charakteryzuje się odpornością na otarcia, obicia i inne uszkodzenia mechaniczne. Pozostaje błyszcząca przez wiele lat. Szufelka do zgarniania gotowych skrawków baraniny, drobiu czy wołowiny usprawnia obsługę gości. Dużym ułatwieniem są również antypoślizgowe nóżki zwiększające stabilność oferowanej maszyny. Dzięki nim opiekacz do kebaba doskonale sprawdzi się w warunkach mobilnej gastronomii (np. w food truckach).