Ostrze do szatkowania żywności w słupki – charakterystyka
Stal szlachetna, z której wykonano sitko do krojenia, to element trwały i bezpieczny dla żywności. Cechuje ją odporność na mechaniczne uszkodzenia oraz korozję. Jej gładka powierzchnia jest także łatwa do oczyszczenia za pomocą wody oraz detergentu. Właściwości te umożliwiają długie, wygodne użytkowanie ostrza.
Oczka o wymiarach 12,7 x 12,7 mm pozwalają na pocięcie w słupki rozmaitych warzyw (np. ziemniaków, ogórków, buraków), owoców (m.in. jabłek i gruszek), a także sera lub parówek. Z tak przygotowanych produktów łatwo przyrządzić zupę, surówkę lub danie typu ragout.
Model 1.27 RCGT-1 to wymienne ostrze do krajalnicy do warzyw od Royal Catering, które służy jako sitko do szatkowania różnej żywności w kwadratowe słupki 12,7 x 12,7 mm. Nadaje się z powodzeniem do pokrojenia składników w profesjonalnych kuchniach. Jest to część zapasowa wykonana z materiałów wysokiej jakości. Zapewniają one długą żywotność elementu.