Makaroniarka Royal Catering ‒ charakterystyka
Wielofunkcyjność wynika z zastosowania sześciu okrągłych koszy (wys. 14 cm) z drobno tkanej stalowej siatki z bezpiecznymi uchwytami. W każdym można przygotowywać inny rodzaj makaronu, np. spaghetti, farfalle lub tagliatelle. Istnieje również opcja gotowania w nich innych produktów. Do obróbki nadaje się makaron świeży, suchy, mrożony albo gotowy i tylko odgrzewany.
Trzy osobne termostaty z pokrętłami dokładnie utrzymują temperaturę wody w zakresie od 30 do 110°C. Dwie kontrolki informują o włączonym zasilaniu oraz trwającym nagrzewaniu urządzenia.
Stabilność osiągnięto przez ulokowanie u podstawy makaroniarki czterech gumowych nóżek. Sprawiają one, że sprzęt ma solidne oparcie, nie ślizga się i nie rysuje powierzchni roboczej. Urządzenie wykonano ze stali nierdzewnej.
Elektryczny warnik do makaronu od Royal Catering gwarantuje w krótkim czasie przygotowanie świetnego makaronu pod każdą postacią, w wersji al dente lub na miękko. Ugotowanie innych produktów, np. jajek czy warzyw, również będzie niezwykle proste. Model RCNK-6 ma trzy grzałki po 1000 W mocy każda, a precyzję jego pracy gwarantują oddzielne termostaty. Będzie niezastąpiony w restauracjach, barach szybkiej obsługi i cateringu.