Makaroniarka Royal Catering ‒ charakterystyka
Wielofunkcyjność wynika z zastosowania czterech okrągłych, osobno osadzanych koszy z drobno tkanej stalowej siatki z bezpiecznymi uchwytami. W każdym z koszy można przygotowywać inny rodzaj makaronu, np. spaghetti, farfalle lub gnocchi. Istnieje również opcja gotowania w nich innych produktów. Do obróbki nadaje się makaron świeży, suchy, mrożony albo gotowy i tylko odgrzewany. W każdym koszu mieści się do 0,5 kg wsadu.
Swobodną obsługę osiągnięto poprzez osobne pokrętła do regulacji temperatury wody w zbiorniku. Dwie kontrolki informują o włączonym zasilaniu oraz trwającym nagrzewaniu urządzenia. Dwa osobne termostaty dokładnie utrzymują temperaturę wody w zakresie od 30 do 110°C i pozwalają oszczędzać energię elektryczną. Dwa kraniki odpływowe, którymi szybko spuszcza się zużytą do gotowania wodę, ułatwiają czyszczenie.
Stabilność osiągnięto przez ulokowanie u podstawy makaroniarki czterech gumowych nóżek. Sprawiają one, że sprzęt ma solidne oparcie, nie ślizga się i nie rysuje powierzchni roboczej. Konstrukcję wykonano ze stali nierdzewnej.
Elektryczny warnik do makaronu od Royal Catering gwarantuje w krótkim czasie przygotowanie świetnego makaronu pod każdą postacią, w wersji al dente lub na miękko. Ugotowanie innych produktów, np. jajek czy warzyw, również stanie się niezwykle proste. Model ma dwie grzałki po 1500 W mocy każda, a precyzję jego pracy gwarantują oddzielne termostaty. Będzie niezastąpiony w restauracjach, barach szybkiej obsługi i cateringu.