+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00
Liczba opinii: (7)

Produkt : EX10010742

|

Model : RCBS-1650.1ECO

Piła do kości - 1650 mm - 880 W

2849,00 zł
Cena zawiera 23% VAT.
Szt.
Rabat
Za produkt
3+
5%
2706,55 zł
5+
10%
2564,10 zł
10+
15%
2421,65 zł
Wkrótce ponownie na stanie
Gwarancja najniższej ceny
Royal Catering
Kluczowe informacje
  • Wysoka wydajność dzięki 880W mocy
  • Dodatkowe ostrze w zestawie
  • Przycisk STOP odłączający zasilanie sprzętu
  • Zakres szerokości cięcia 1 - 180 mm
  • Maks. wysokość cięcia: 250 mm
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

Hajdu Gyula w zeszłym miesiącu

PIĘĆ

Szybka dostawa, staranne opakowanie, profesjonalna maszyna.

BLACK FRIDAY SKOŃCZY SIĘ ZA

0
d
:
0
godz.
:
0
min
:
0
s

Podobne kategorie

Dane techniczne

Materiał
Stal nierdzewna
Stal węglowa
Kolor
Srebrny
Napięcie [V]
230
Moc [W]
880
Długość brzeszczotu [mm]
1650
Prędkość brzeszczotu [m/s]
15
Wymiary powierzchni roboczej [cm]
44 x 46
Średnica rolek
210 mm
Prędkość cięcia
15 m/mn
Maksymalna wysokość cięcia
250 mm
Grubość cięcia
180 mm
Wymiary (DxSxW)
48 x 49.5 x 87.5 cm
Waga
33.7 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
57 x 55 x 96 cm
Waga wysyłki
46.5 kg

Zakres dostawy

  • Piłę do kości – 1 szt.
  • Tacę – 1 szt.
  • Taśmę tnącą – 2 szt. (jedną w urządzeniu, drugą zapasową)
  • Klucz płaski
  • Klucz imbusowy
  • Instrukcję obsługi

Opis produktu

Piła do kości Royal Catering

Piła do kości to profesjonalny sprzęt marki Royal Catering do krojenia mięsa z kością, świeżych i mrożonych ryb oraz innych produktów na kawałki. Model RCBS-1650.1ECO dzięki swoim parametrom oraz solidnej konstrukcji jest niezastąpiony w rzeźni, sklepie mięsnym i lokalu gastronomicznym (np. restauracji), w którym przyrządza się duże ilości mięsa lub innych artykułów spożywczych wymagających wydajnego krojenia.

Piła do mięsa – charakterystyka

Piła do kości to niezastąpiony element wyposażenia rzeźni, masarni, sklepu mięsnego, restauracji i każdego innego miejsca związanego z obróbką mięsa i wędlin, który gwarantuje pracę na długie lata. Wysokie parametry i solidna konstrukcja czynią model RCBS-1650.1ECO marki Royal Catering profesjonalnym sprzętem do cięcia mięsa z kością, bez kości, świeżych oraz mrożonych ryb.
Silnik o mocy 880 W odpowiada za szybkie poruszanie się ostrza, co przekłada się bezpośrednio na dużą prędkość cięcia 15 mm/s. Wielokrążek znajdujący się w środku obudowy zapewnia napędzanie brzeszczotu do prędkości 15 m/s ‒ urządzenie poradzi sobie nawet z grubymi kośćmi i twardą żywnością, jak kawałkami karkówki z jagnięciny czy baraniny, żeberkami cielęcymi czy stekami wołowymi z antrykotu! Na górze umieszczono pokrętło regulacji naciągu, za jego pomocą użytkownik dopasuje siłę nacisku taśmy tnącej tak, aby pracować bezpiecznie i wygodnie.
Grubość cięcia od 1 do 180 mm maszyna osiąga za sprawą bocznego popychacza, który można odpowiednio ustawić i zablokować. W ten sposób formuje się porcje mięsa, kości itp. Skala do regulacji szerokości jest umieszczona na stoliku roboczym. Maksymalna wysokość obrabianego fragmentu to 250 mm (zależnie od szerokości mięsa), co sprawia, że piła do kości poradzi sobie nawet z dużymi kawałkami.
Popychacz z uchwytem zapewnia wygodną i bezpieczną eksploatację. Dzięki takiemu rozwiązaniu ręce podczas obsługi znajdują się z dala od ostrza. Drzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnych wysokościach) pod stołem i nad nim dla lepszej ochrony przed przypadkowym otworzeniem. Przycisk bezpieczeństwa STOP, oprócz standardowych ON (włącznika) i OFF (wyłącznika), stanowi dodatkowy element modelu RCBS-1650.1ECO. Pozwala szybko przerwać zasilanie maszyny.
Stal węglowa – materiał elementu tnącego – idealnie nadaje się do bezpośredniego kontaktu z żywnością, skutkując bardzo dobrą jakością cięcia. Drugi brzeszczot w zestawie to część zapasowa piły do mięsa z kością. Kiedy część się zużyje, łatwo można ją wymienić, oszczędzając przy tym czas.
Trzy plastikowe ściągacze wewnątrz zapewniają zbieranie mączki kostnej i resztek żywności z poruszającego się ostrza. Są one umieszczone na dwóch różnych długościach piły, co pozwala zgromadzić większość odpadków. Wyjmowana taca na mączkę kostną i skrawki mięsa przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.
Prosta i sprawna obsługa to zasługa przemyślanego projektu, który powstał w wyniku prac naszych inżynierów w Niemczech. Wystarczy użyć przycisku „ON”, a taśma tnąca zacznie się obracać. Konstrukcję najważniejszych części maszyny zaplanowano w taki sposób, aby szybko i łatwo je zdemontować, co szczególnie pomaga podczas czyszczenia. Duży stół roboczy ma wymiary 440 x 460 mm, dzięki czemu nie wymaga dodatkowej powierzchni dla krojonej żywności.
Trwałą obudowę wykonano z grubego stopu aluminium i magnezu gwarantującego wytrzymałość i solidny wygląd, a jednocześnie niewielką wagę. Skuteczną wentylację zapewniają dolne otwory. Boczne umożliwiają dodatkowe chłodzenie, co wspomaga prawidłową pracę silnika. Stabilność urządzenia została osiągnięta za sprawą czterech grubych, gumowych nakładek na nóżki. Zastosowany materiał również doskonale uodparnia na drgania.

Oceny i opinie

4.4

Na podstawie 7 opinii

Sortuj według :

w zeszłym miesiącu Opublikowano na Expondo Hungary

PIĘĆ

Szybka dostawa, staranne opakowanie, profesjonalna maszyna.

Wyświetl oryginalną opinię

2 lata temu Opublikowano na Expondo Hungary

Czyszczenie

Maszyna działa dobrze. Sprzątanie jest trudne.

Wyświetl oryginalną opinię

4 lata temu Opublikowano na Amazon Italy

Optymalny

Produkt dotarł wcześnie, dobrze zapakowany, bardzo zadowolony

Wyświetl oryginalną opinię

5 lat temu Opublikowano na Amazon Italy

Doskonały zakup

Bardzo solidny i funkcjonalny

Wyświetl oryginalną opinię

w zeszłym roku Opublikowano na Expondo Portugal

Brak opinii.

Wyświetl oryginalną opinię

5 lat temu Opublikowano na Amazon United Kingdom

Pamiętaj, że jest to standard UE, więc musisz zmienić wtyczkę na trójpinową

Maszyna wykonuje swoją pracę stale. Żadnych uciążliwych dźwięków ani drgań. Za tę cenę jest najlepszy. Jedynym problemem jest wyłącznik bezpieczeństwa w dolnej części, który należy wcisnąć drążkiem, aby zadziałał. Ale śruba nie jest stabilna

Wyświetl oryginalną opinię

6 miesięcy temu Opublikowano na Expondo France

Świetny produkt

Działa dobrze

Wyświetl oryginalną opinię

Często zadawane pytania

Do jakich celów może być wykorzystana piła?

Piła do kości nadaje się do cięcia produktów głęboko mrożonych, mrożonych i świeżych: ryb, mięsa bez kości oraz innych artykułów spożywczych. Pozwala ona na dokładne odmierzenie np. kawałków karkówki z jagnięciny i baraniny, precyzyjne porcjowanie żeberek cielęcych czy uzyskanie równych steków wołowych z antrykotu oraz jednakowych porcji schabu wieprzowego.

Czy wewnętrzne elementy można wymontować z urządzenia dla łatwiejszego czyszczenia?

Wielokrążki, taśmę tnącą, ściągacze można wyjąć i umyć zawsze wtedy, kiedy jest to konieczne.

Zaufali nam eksperci na całym świecie
Ponad 16 lat
doświadczenia w e-commerce
3 MILIONY
osób kupiło nasze produkty