Obieraczka do ziemniaków gastronomiczna – opis
Zamawiając obieraczkę do ziemniaków i warzyw marki Royal Catering, otrzymujesz wydajne automatyczne urządzenie do obierania ziemniaków i innych warzyw okopowych. Zaprojektowany przez niemieckich specjalistów, solidnie wykonany model RCPP-1811 doskonale sprawdzi się w gastronomii: cateringu, dużych hotelach, restauracjach, barach i w branży przetwórczej.
Efektywność modelu RCPP-1811 została zagwarantowana przez zastosowanie silnika o mocy 1100 W. Wytrzymały talerz ścierny sprawnie usuwa skórki. Wydajność maszyny sięga do 500 kg ziemniaków na godzinę. Dzięki dużej pojemności zbiornika (28 l) obsługujący oszczędza czas potrzebny na jego napełnianie. Praktyczny timer pozwala na ustawienie długości obierania w zakresie od 0 do 5 minut.
Stal nierdzewna i stop aluminium to wysokiej jakości materiały użyte do wykonania obieraczki do ziemniaków i warzyw. Stal nie koroduje, ma wysoką wytrzymałość, pozostaje lśniąca nawet po dekadach użytkowania. Jest biologicznie obojętna, neutralna dla zdrowia oraz higieniczna dzięki gładkiej powierzchni. Ma też doskonałą odporność na zmęczenie materiału i uszkodzenia mechaniczne. Aluminium jest lekkie, trwałe i bezpieczne.
Czystość podczas pracy obieraczki do ziemniaków i warzyw Royal Catering jest zapewniona dzięki przymocowanemu u podstawy maszyny situ w celu łatwiejszego oddzielenia obierek. Dzięki idealnie dobranemu ciśnieniu wody warzywa są zawsze doskonale umyte oraz bezpieczne. Nie ma także ryzyka rozpryskiwania się wody.
Bezpieczeństwo użytkowania zostało zagwarantowane przez zamontowany wyłącznik, który automatycznie odetnie zasilanie w momencie otwarcia drzwiczek wylotowych lub pokrywy. Kontrolę procesu obierania umożliwia przezroczysta pokrywa wykonana z trwałego i lekkiego materiału, jakim jest poliwęglan.
Stabilną pracę modelu RCPP-1811 umożliwiają solidne nóżki z otworami montażowymi, dzięki którym przytwierdzisz urządzenie do podłogi za pomocą śrub. Z kolei mocne zatrzaski doskonale unieruchamiają zbiornik w trakcie pracy.