Maszynka do cięcia wędlin i sera RCAM-250E – opis
Zapewnij swoim gościom i klientom idealnie równe oraz cienkie plasterki szynki, kiełbasy czy sera dzięki krajalnicy Royal Catering. Model RCAM-250E za sprawą swojej wydajności znajdzie zastosowanie w niejednym lokalu gastronomicznym. Przekonaj się sam i złóż zamówienie już dziś!
Wydajne cięcie zapewniono przez dużą prędkość ostrza. Wynosi ona 480 obr./min, co wpływa na szybkie i bezpieczne porcjowanie produktów. Urządzenie wyposażono w silnik o mocy 150 W, który gwarantuje efektywną pracę.
Bezstopniowa regulacja grubości krojenia jest możliwa za sprawą plastikowego pokrętła z numeracją. Dzięki niemu ustawisz odległość platformy od noża w zakresie od 0 do 8 mm. Ponadto krajalnicę przystosowano do obróbki dużych produktów o maksymalnej szerokości 17,5 cm i wysokości 14 cm.
Duży okrągły nóż o średnicy 250 mm doskonale nadaje się zarówno do wędlin, jak i serów. Jeszcze wydajniejsze krojenie nabiału osiągniesz, wybierając teflonowe ostrze o numerze 10010271. Zintegrowana, półautomatyczna ostrzałka, która przez cały czas ostrzy obie strony tarczy tnącej, dba o to, aby praca z modelem RCAM-250E zawsze przebiegała szybko.
Łatwa obsługa urządzenia wynika z szeregu rozwiązań zastosowanych w jego konstrukcji jak np. ryflowana powierzchnia platformy do krojenia zapobiegająca zsuwaniu się produktu podczas obróbki. Ponadto zamontowano ją pod kątem, co ułatwia dociskanie wędliny do ostrza bez przeciążania mięśni ramion i pleców. Z kolei plastikowe uchwyty wpływają na wygodne przesuwanie prowadnicy.
Bezpieczeństwo użytkownika gwarantuje specjalna obudowa na ostrze, która minimalizuje ryzyko zranienia. Dodatkową ochronę zapewnia też przeźroczysta osłona służąca do kontrolowania przebiegu pracy. Włącznik umieszczono na bocznej ściance obudowy maszyny i jest łatwy do znalezienia nawet w nagłych sytuacjach. Antypoślizgowe nóżki utrzymują urządzenie w jednym miejscu, tłumią wibracje i zapobiegają rysowaniu powierzchni roboczej.