+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00
Brak opinii Niech Twoja opinia będzie pierwsza

Produkt : EX10013404

|

Model : RCGG-40/700CG

Grill gazowy - 6 kW - ryflowany - 50 - 300°C - propan / LPG / gaz ziemny - szafka dolna - Royal Catering

4549,00 zł
Cena zawiera 23% VAT.
Szt.
Rabat
Za produkt
3+
3%
4412,53 zł
5+
6%
4276,06 zł
10+
9%
4139,59 zł
Ostatnie sztuki
DARMOWA DOSTAWA ok. środa, 22 stycznia
Gwarancja najniższej ceny
Royal Catering
Kluczowe informacje
  • Trwałość i łatwość w czyszczeniu – korpus i drzwi szafki grilla gazowego wykonane są z łatwej w utrzymaniu i higienicznej stali nierdzewnej, którą umyjesz bez problemu
  • Dużo miejsca do przechowywania – pojemna szafka gazowej płyty grillowej zapewni dużo miejsca na przybory kuchenne i ochroni je przed kurzem
  • Elastyczne przystosowanie – płyta grillowa na gaz jest wstępnie ustawiony na propan, ale w zakresie dostawy znajdziesz też dysze do LPG i gazu ziemnego
  • Stabilna podstawa – wysokość nóżek grilla gastronomicznego ustawisz w zakresie 3 cm w celu dopasowania do nierównego podłoża
  • Bezpieczna obsługa – blokada płomienia i zintegrowany okap zwiększają bezpieczeństwo pracy na podwójnej kuchence gazowej
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

Dane techniczne

Typ gazu
Propan-butan
Powierzchnia grzewcza
Ryflowana
Materiał
Stal nierdzewna
Stal chromowana
Kolor
Srebrny metalik
Moc palnika [kW]
1 x 6
Wymiary szafki [cm]
34 x 66 x 39
Regulacja wysokości nóżek [mm]
30
Wymiary płyty grillowej [cm]
33,5 x 55 x 1,6
Maksymalna moc
6 kW
Ciśnienie maksymalne
50 mBar
Tacka ociekowa
Tak
Wymiary (DxSxW)
74 x 40 x 93 cm
Waga
55 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
81 x 49 x 109 cm
Waga wysyłki
79 kg

Zakres dostawy

  • Grill gazowy z szafką RCGG-40/700CG
  • 2 zestawy dysz
  • Adapter ZG 3/4"

Opis produktu

Solidny, praktyczny i wszechstronny: ryflowany grill gazowy z szafką

Dzięki grillowi gazowemu marki Royal Catering usmażysz kiełbaski, bekon, hamburgery, warzywa i tosty! Solidny model z płytą grillową z chromowanej stali jest idealny dla branży gastronomicznej, czy to w hotelach, kawiarniach, food truckach, bistrach, barach, restauracjach czy na wszelkiego rodzaju imprezach cateringowych. Pod ryflowaną powierzchnią do grillowania znajdziesz pojemną szafkę na garnki, patelnie i inne przybory kuchenne, które zawsze ochronisz przed kurzem. Otworzysz ją za pomocą drzwi na zawiasach i szybko sięgniesz po jej zawartość.

Płyta grillowa gazowa, którą elastycznie przestawisz na propan, LPG lub gaz ziemny

Na dużej powierzchni grilla gastronomicznego szybko przygotujesz mnóstwo kanapek, hamburgerów, tostów francuskich, tortilli i innych przysmaków. Gazowa płyta grillowa osiągnie temperaturę od 50 do 300°C. Poziom grzania precyzyjnie ustawisz za pomocą pokrętła. Urządzenie włączysz za pomocą zapłonu impulsowego. Ponadto model posiada też płomień zapalający. Urządzenie jest fabrycznie ustawione na gaz typu I3B/P(50), który idealnie sprawdzi się w wielu kuchniach gastronomicznych. W zakresie dostawy znajdziesz dwa komplety dysz do konwersji płyty grillowej na gaz ziemny lub LPG.

Bezpieczny i łatwy w pielęgnacji gazowy grill gastronomiczny do profesjonalnych kuchni

Nóżki o regulowanej wysokości zapewnią grillowi gazowemu stabilną pozycję nawet na nierównym podłożu. Blokada płomienia, zaokrąglone krawędzie, zintegrowany okap i osłona przeciwbryzgowa zadbają o bezpieczeństwo podczas użytkowania. Obudowa i drzwi szafki wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał jest nie tylko wytrzymały, ale także wyjątkowo higieniczny – idealny do codziennego użytku w profesjonalnych kuchniach. Gładkie powierzchnie są odporne na większość zabrudzeń i łatwe je wyczyścisz. Możesz też wyjąć tacę ociekową, aby dokładniej umyć ją z tłuszczu.

Oceny i opinie

Sortuj według :

Często zadawane pytania

Jak usunąć istniejący tłuszcz?

Tłuszcz na powierzchni to rodzaj wazeliny przeznaczonej do kontaktu z żywnością, która chroni grill przed rdzą. Usuń go drewnianą lub plastikową szpatułką, a następnie wytrzyj płytę ręcznikiem kuchennym. W razie potrzeby dokładnie oczyścić powierzchnię niewielką ilością detergentu i wody.

Jak usunąć czarne lub żółte plamy z płyty grillowej?

Płyta grillowa zmienia kolor na czarny lub żółty z powodu wysokich temperatur. Aby zapobiec takim plamom, następnym razem najpierw wlej olej i stopniowo zwiększaj temperaturę. Do usunięcia plam użyj niewielkiej ilości płynu do mycia naczyń i wodą. W przypadku czarnych śladów nałóż odrobinę octu na plamę i pozostaw na 20 minut. Następnie dodaj trochę sody oczyszczonej i odczekaj kolejne 15 minut. Plamy usuń za pomocą czyścika lub drobnego papieru ściernego w kierunku tekstury powierzchni. Na koniec umyj płytę wodą i dokładnie ją wysusz. Używaj niewielkiej ilości wody, aby zapobiec przedostaniu się jej do urządzenia.

Jak usunąć plamy rdzy?

Aby zapobiec powstawaniu plam z rdzy, unikaj pozostałości wody, kwasów (takich jak ocet, sok z cytryny, sosy) lub substancji zawierających chlor (np. wybielacze). Utrzymuj płytę w czystości i suchości. W przypadku dłuższego nieużywania należy również nałożyć smar spożywczy.

WYBÓR EKSPERTÓW
16 LAT DOŚWIADCZENIA...
w napędzaniu profesjonalistów
3 MILIONY...
zadowolonych i usatysfakcjonowanych profesjonalnych klientów