+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00
Brak opinii Niech Twoja opinia będzie pierwsza

Produkt : EX10013402

|

Model : RCGG-80/700CG

Grill gazowy - 12 kW - ryflowany - 50 - 300°C - propan / LPG / gaz ziemny - szafka dolna - Royal Catering

Nowy
7299,00 zł
Cena zawiera 23% VAT.
Szt.
Rabat
Za produkt
3+
2%
7153,02 zł
5+
4%
7007,04 zł
10+
6%
6861,06 zł
Na stanie
DARMOWA DOSTAWA ok. środa, 6 listopada
Gwarancja najniższej ceny
Royal Catering
Kluczowe informacje
  • Trwałość i łatwość w czyszczeniu – korpus i drzwi szafki grilla gazowego wykonane są z łatwej w utrzymaniu i higienicznej stali nierdzewnej, którą umyjesz bez problemu
  • Dużo miejsca do przechowywania – pojemna szafka gazowej płyty grillowej zapewni dużo miejsca na przybory kuchenne i ochroni je przed kurzem
  • Elastyczne przystosowanie – płyta grillowa na gaz jest wstępnie ustawiony na propan, ale w zakresie dostawy znajdziesz też dysze do LPG i gazu ziemnego
  • Stabilna podstawa – wysokość nóżek grilla gastronomicznego ustawisz w zakresie 3 cm w celu dopasowania do nierównego podłoża
  • Bezpieczna obsługa – blokada płomienia i zintegrowany okap zwiększają bezpieczeństwo pracy na podwójnej kuchence gazowej
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

Dane techniczne

Typ gazu
Propan-butan
Powierzchnia grzewcza
Ryflowana
Materiał
Stal nierdzewna
Stal chromowana
Kolor
Stal połysk
Moc palnika [kW]
2 x 6
Wymiary szafki [cm]
74 x 66 x 39
Regulacja wysokości nóżek [mm]
30
Wymiary płyty grillowej [cm]
73,5 x 55 x 1,6
Maksymalna moc
12 kW
Ciśnienie maksymalne
50 mBar
Tacka ociekowa
Tak
Zapłon piezoelektryczny
Tak
Wymiary (DxSxW)
74 x 80 x 93 cm
Waga
97.5 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
88 x 84 x 98 cm
Waga wysyłki
125 kg

Zakres dostawy

  • Grill gazowy z szafką RCGG-80/700CG
  • 2 zestawy dysz
  • Adapter ZG 3/4"

Opis produktu

Solidny, praktyczny i wszechstronny: ryflowany grill gazowy z szafką

Dzięki podwójnemu grillowi gazowemu marki Royal Catering usmażysz kiełbaski, bekon, hamburgery, warzywa i tosty! Solidny model z płytą grillową z chromowanej stali jest idealny dla branży gastronomicznej, czy to w hotelach, kawiarniach, food truckach, bistrach, barach, restauracjach czy na wszelkiego rodzaju imprezach cateringowych. Pod ryflowaną powierzchnią do grillowania znajdziesz pojemną szafkę na garnki, patelnie i inne przybory kuchenne, które zawsze ochronisz przed kurzem. Otworzysz ją za pomocą dwóch drzwi na zawiasach i szybko sięgniesz po jej zawartość.

Płyta grillowa gazowa, którą elastycznie przestawisz na propan, LPG lub gaz ziemny

Na dużej powierzchni grilla gastronomicznego szybko przygotujesz mnóstwo kanapek, hamburgerów, tostów francuskich, tortilli i innych przysmaków. Gazowa płyta grillowa osiągnie temperaturę od 50 do 300°C. Poziom grzania precyzyjnie ustawisz za pomocą pokrętła. Urządzenie włączysz za pomocą zapłonu elektrycznego. Ponadto model posiada też płomień zapalający. Urządzenie jest fabrycznie ustawione na gaz typu I3B/P(50), który idealnie sprawdzi się w wielu kuchniach gastronomicznych. W zakresie dostawy znajdziesz dwa komplety dysz do konwersji płyty grillowej na gaz ziemny lub LPG.

Bezpieczny i łatwy w pielęgnacji elektryczny grill gastronomiczny do profesjonalnych kuchni

Nóżki o regulowanej wysokości zapewnią grillowi gazowemu stabilną pozycję nawet na nierównym podłożu. Blokada płomienia, zaokrąglone krawędzie, zintegrowany okap i osłona przeciwbryzgowa zadbają o bezpieczeństwo podczas użytkowania. Obudowa i drzwi szafki wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał jest nie tylko wytrzymały, ale także wyjątkowo higieniczny – idealny do codziennego użytku w profesjonalnych kuchniach. Gładkie powierzchnie są odporne na większość zabrudzeń i łatwe je wyczyścisz. Możesz też wyjąć tacę ociekową, aby dokładniej umyć ją z tłuszczu.

Oceny i opinie

Sortuj według :

Często zadawane pytania

Jak usunąć warstwę tłuszczu z płyty grilla?

Jest to rodzaj bezpiecznej dla żywności wazeliny, która chroni płytę grilla przed rdzą. Tłuszcz usuń drewnianą lub plastikową szpatułką, a następnie wytrzyj powierzchnię do czysta ręcznikiem. W razie potrzeby dokładnie umyj ją niewielką ilością płynu do mycia naczyń i wody.

Jak usunąć czarne lub żółte plamy z płyty grilla?

Płyta grillowa staje się czarna lub żółta z powodu wysokich temperatur. Aby zapobiec powstawaniu takich plam, następnym razem nałóż olej i stopniowo zwiększ temperaturę. Do usunięcia plam użyj niewielkiej ilości wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnie umyj powierzchnię. W przypadku czarnych plam nałóż odrobinę octu na brudny obszar i pozostaw na 20 minut. Następnie dodaj trochę sody oczyszczonej i odczekaj kolejne 15 minut. Usuń plamy za pomocą twardej strony gąbki do mycia naczyń lub drobnego papieru ściernego, trąc w kierunku struktury płyty. Na koniec wyczyść całość wodą i dokładnie osusz. Użyj niewielkiej ilości wody, aby nie wniknęła w urządzenie.

Jak usunąć plamy z rdzy?

Aby zapobiec powstawaniu rdzawych plam, w pierwszej kolejności unikaj pozostałości wody, kwasów (np. octu, soku z cytryny, sosów) lub substancji zawierających chlor (takich jak wybielacze). Utrzymuj płytę w czystości i suchości podczas codziennego użytkowania. Gdy grill nie jest używany przez dłuższy czas, nałóż na powierzchnię do smażenia smar przeznaczony do kontaktu z żywnością. Jeśli rdza nadal się tworzy, namocz dotknięty obszar niewielką ilością wody. Następnie usuń plamy za pomocą wełny stalowej, tarki do szorowania lub drobnego papieru ściernego. Zawsze pocieraj w kierunku struktury płyty. Do całkowitego pozbycia się rdzy świetnie nadadzą się również przemysłowe preparaty odkamieniające. Po wyczyszczeniu zneutralizuj wszelkie pozostałości kwasu alkalicznym środkiem czyszczącym.

Zaufali nam eksperci na całym świecie
Ponad 16 lat
doświadczenia w e-commerce
3 MILIONY
osób kupiło nasze produkty