+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00
Brak opinii Niech Twoja opinia będzie pierwsza

Produkt : EX10013400

|

Model : RCGG-80/700CS

Grill gazowy - 12 kW - gładki - 50 - 300°C - propan / LPG / gaz ziemny - szafka dolna - Royal Catering

7399,00 zł
Cena zawiera 23% VAT.
Szt.
Rabat
Za produkt
3+
2%
7251,02 zł
5+
4%
7103,04 zł
10+
6%
6955,06 zł
Ostatnie sztuki
DARMOWA DOSTAWA ok. środa, 22 stycznia
Gwarancja najniższej ceny
Royal Catering
Kluczowe informacje
  • Trwałość i łatwość w czyszczeniu – korpus i drzwi szafki grilla gazowego wykonane są z łatwej w utrzymaniu i higienicznej stali nierdzewnej, którą umyjesz bez problemu
  • Dużo miejsca do przechowywania – pojemna szafka gazowej płyty grillowej zapewni dużo miejsca na przybory kuchenne i ochroni je przed kurzem
  • Elastyczne przystosowanie – kuchenka na gaz jest wstępnie ustawiony na propan, ale w zakresie dostawy znajdziesz też dysze do LPG i gazu ziemnego
  • Stabilna podstawa – wysokość nóżek grilla gastronomicznego ustawisz w zakresie 3 cm w celu dopasowania do nierównego podłoża
  • Bezpieczna obsługa – blokada płomienia i zintegrowany okap zwiększają bezpieczeństwo pracy na podwójnej kuchence gazowej
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

Dane techniczne

Typ gazu
Propan-butan
Powierzchnia grzewcza
Gładka
Materiał
Stal nierdzewna
Stal chromowana
Kolor
Srebrny metalik
Moc palnika [kW]
2 x 6
Wymiary szafki [cm]
74 x 66 x 39
Regulacja wysokości nóżek [mm]
30
Wymiary płyty grillowej [cm]
73,5 x 55 x 1,6
Maksymalna moc
12 kW
Ciśnienie maksymalne
50 mBar
Tacka ociekowa
Tak
Wymiary (DxSxW)
74 x 80 x 93 cm
Waga
100 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
89 x 83 x 97 cm
Waga wysyłki
126.5 kg

Zakres dostawy

  • Grill gazowy z szafką RCGG-80/700CS
  • 2 zestawy dysz
  • Adapter ZG 3/4"

Opis produktu

Solidny, praktyczny i wszechstronny: grill gazowy z szafką

Dzięki podwójnemu grillowi gazowemu marki Royal Catering usmażysz kiełbaski, bekon, hamburgery, warzywa i tosty jak ze snu! Solidny model z płytą grillową z chromowanej stali jest idealny dla branży gastronomicznej, czy to w hotelach, kawiarniach, food truckach, bistrach, barach, restauracjach czy na wszelkiego rodzaju imprezach cateringowych. Pod gładką powierzchnią do smażenia znajdziesz pojemną szafkę na garnki, patelnie i inne przybory kuchenne, które zawsze ochronisz przed kurzem. Otworzysz ją za pomocą dwóch drzwi na zawiasach i szybko sięgniesz po jej zawartość.

Płyta grillowa gazowa, którą elastycznie przestawisz na propan, LPG lub gaz ziemny

Na dużej powierzchni grilla gastronomicznego szybko przygotujesz mnóstwo kanapek, hamburgerów, tostów francuskich, tortilli i innych przysmaków. Gazowa płyta grillowa osiągnie temperaturę od 50 do 300°C. Poziom grzania precyzyjnie ustawisz za pomocą pokrętła. Urządzenie włączysz za pomocą zapłonu elektrycznego. Ponadto model posiada też płomień zapalający. Urządzenie jest fabrycznie ustawione na gaz typu I3B/P(50), który idealnie sprawdzi się w wielu kuchniach gastronomicznych. W zakresie dostawy znajdziesz dwa komplety dysz do konwersji płyty grillowej na gaz ziemny lub LPG.

Bezpieczny i łatwy w pielęgnacji gazowy grill gastronomiczny do profesjonalnych kuchni

Nóżki o regulowanej wysokości zapewnią grillowi gazowemu stabilną pozycję nawet na nierównym podłożu. Blokada płomienia, zaokrąglone krawędzie, zintegrowany okap i osłona przeciwbryzgowa zadbają o bezpieczeństwo podczas użytkowania. Obudowa i drzwi szafki wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Materiał jest nie tylko wytrzymały, ale także wyjątkowo higieniczny – idealny do codziennego użytku w profesjonalnych kuchniach. Gładkie powierzchnie są odporne na większość zabrudzeń i łatwe je wyczyścisz. Możesz też wyjąć tacę ociekową, aby dokładniej umyć ją z tłuszczu.

Oceny i opinie

Sortuj według :

Często zadawane pytania

Jak usunąć warstwę tłuszczu z płyty grilla?

Jest to rodzaj bezpiecznej dla żywności wazeliny, która chroni płytę grilla przed rdzą. Tłuszcz usuń drewnianą lub plastikową szpatułką, a następnie wytrzyj powierzchnię do czysta ręcznikiem. W razie potrzeby dokładnie umyj ją niewielką ilością płynu do mycia naczyń i wody.

Jak usunąć czarne lub żółte plamy z płyty grilla?

Płyta grillowa staje się czarna lub żółta z powodu wysokich temperatur. Aby zapobiec powstawaniu takich plam, następnym razem nałóż olej i stopniowo zwiększ temperaturę. Do usunięcia plam użyj niewielkiej ilości wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnie umyj powierzchnię. W przypadku czarnych plam nałóż odrobinę octu na brudny obszar i pozostaw na 20 minut. Następnie dodaj trochę sody oczyszczonej i odczekaj kolejne 15 minut. Usuń plamy za pomocą twardej strony gąbki do mycia naczyń lub drobnego papieru ściernego, trąc w kierunku struktury płyty. Na koniec wyczyść całość wodą i dokładnie osusz. Użyj niewielkiej ilości wody, aby nie wniknęła w urządzenie.

Jak usunąć plamy z rdzy?

Aby zapobiec powstawaniu rdzawych plam, w pierwszej kolejności unikaj pozostałości wody, kwasów (np. octu, soku z cytryny, sosów) lub substancji zawierających chlor (takich jak wybielacze). Utrzymuj płytę w czystości i suchości podczas codziennego użytkowania. Gdy grill nie jest używany przez dłuższy czas, nałóż na powierzchnię do smażenia smar przeznaczony do kontaktu z żywnością. Jeśli rdza nadal się tworzy, namocz dotknięty obszar niewielką ilością wody. Następnie usuń plamy za pomocą wełny stalowej, tarki do szorowania lub drobnego papieru ściernego. Zawsze pocieraj w kierunku struktury płyty. Do całkowitego pozbycia się rdzy świetnie nadadzą się również przemysłowe preparaty odkamieniające. Po wyczyszczeniu zneutralizuj wszelkie pozostałości kwasu alkalicznym środkiem czyszczącym.

WYBÓR EKSPERTÓW
16 LAT DOŚWIADCZENIA...
w napędzaniu profesjonalistów
3 MILIONY...
zadowolonych i usatysfakcjonowanych profesjonalnych klientów