Profesjonalna prasa do hamburgerów - właściwości
Prasa do hamburgerów Royal Catering zapewnia precyzję i wytrzymałość - cechy niezbędne w profesjonalnej kuchni. Z jej pomocą przygotowywanie porcji o idealnym kształcie jest tak proste jak dwa ruchy dźwignią. Z pewnością doceniona zostanie w każdej restauracji, barze, food trucku oraz wszędzie tam, gdzie specjalnością są doskonałe, sprawnie serwowane burgery.
Dokładnie 10 centymetrów średnicy będą miały burgery przygotowane za pomocą prasy RCHM-100. Dzięki zastosowaniu zawsze identycznej porcji surowca zyskają idealny kształt oraz grubość. Korzystając z narzędzia, kucharze oszczędzą czas, który musieliby poświęcić na ręczną obróbkę mięsa. Precyzyjne dozowanie pozwoli również ograniczyć straty związane z przeszacowaniem ilości potrzebnych składników.
Bezpieczeństwo, higiena i wytrzymałość - wybór materiałów zastosowanych przy budowie maszynki do hamburgerów Royal Catering podyktowany był troską o te trzy aspekty. Forma, w której umieszcza się mięso, zrobiona została z anodowanego aluminium. Pozostałe elementy wyprodukowano z wysokiej klasy stali nierdzewnej, odpornej na oddziaływanie czynników zewnętrznych i zachowującej nieskazitelny wygląd przez długie lata.
Wygodę użytkowania prasy RCHM-100 zapewniają ergonomiczna konstrukcja oraz dźwignia pokryta antypoślizgowym PVC. Takie wykończenie sprawia, że obsługa nawet utłuszczonymi dłońmi nie sprawia problemu. Cały proces maksymalnie uproszczono (jednym ruchem opuszcza się ramię, drugim - podnosi). Dodatkowo maszyna do burgerów wyposażona została w gumowe nóżki stabilizujące. W rezultacie urządzenie nie przemieszcza się podczas pracy, jak też nie rysuje powierzchni, na której stoi.
Papierowe krążki dopasowanej wielkości (500 szt. w zestawie) zapobiegają sklejaniu produktów spożywczych z metalowymi elementami. Za sprawą „śliskiej” powierzchni pokrytej woskiem, osłonki można przed smażeniem lub grillowaniem bardzo łatwo usunąć. Dzięki zastosowaniu przekładek (jedna pod spód, druga na wierzch), mięso nie ma kontaktu ani z rękami kucharza, ani z samą maszynką. Jest to rozwiązanie poręczne i jednoczesnie jednocześnie. Prasa Royal Catering posiada również dogodnie umieszczony podajnik do krążków.
Łatwość czyszczenia powoduje, że maszynka do przyrządzania burgerów RCHM-100 doskonale spisze się w codziennym, intensywnym użytkowaniu. Urządzenie zaprojektowano z myślą o wygodnym dostępie do kluczowych elementów, tak aby usunięcie resztek mięsa lub tłuszczu nie przysparzało trudności. Istotne znaczenie ma też gładka powierzchnia, w którą nie wnikają cząsteczki żywności.