Czekoladziarka RCSS-5 ECO od Royal Catering – opis
Pragniesz powitać gości od progu aromatem gorącej czekolady? Czekoladziarka Royal Catering to profesjonalny sprzęt gastronomiczny pozwalający szybko podgrzać napoje na bazie mleka, kawy czy alkoholu. Podgrzewacz do czekolady RCSS-5 ECO posiada ergonomiczny, nowoczesny kształt i znajdzie swoje zastosowanie w m.in. samoobsługowym bufecie, kawiarni, restauracji lub podczas różnych imprez czy przyjęć.
Duży 5-litrowy zbiornik zmieści znaczną ilość mleka lub innego napoju. Taka pojemność pozwala jednorazowo przygotować i wydać wiele porcji. Pojemnik w maszynie do czekolady Royal Catering wykonano z wytrzymałego poliwęglanu bez BPA. Materiał cechuje się bezpieczeństwem dla zdrowia, odpornością na zmiany temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Ponadto przezroczyste tworzywo atrakcyjnie eksponuje zawartość, zachęcając klientów do skosztowania. Mocne zaciski utrzymują pojemnik w miejscu.
Energooszczędny model RCSS-5 ECO pobiera tylko 440W, zapewniając wydajność przy niskich kosztach zużycia energii elektrycznej. Doskonale nadaje się do użytku komercyjnego, ponieważ może pracować przez długi czas bez przerwy (cykl pracy wynosi 8-12 godzin).
Prosta obsługa to przede wszystkim zasługa intuicyjnego, dotykowego panelu, dzięki któremu bez problemu włączysz system grzania i mieszania oraz ustawisz temperaturę. Wartość parametrów została pokazana na czytelnym wyświetlaczu LED. Za pomocą intuicyjnego, szczelnie zabezpieczonego kranika odmierzysz porcję bez rozlewania. Wyjmowana, łatwa do wymycia tacka ociekowa pomoże utrzymać urządzenie w czystości. Wygodę użytkowania podnoszą również wytrzymała pokrywka zapobiegająca utracie ciepła, chroniąca zawartość przed zanieczyszczeniami oraz gumowe nóżki redukujące wibrację, które ponadto nie rysują blatu.
Termostat podtrzymuje temperaturę napoju na wybranym poziomie przez cały czas, abyś w każdej chwili mógł zaserwować gorącą czekoladę gościom. Dzięki mechanizmowi ciągłego mieszania jej konsystencja będzie jednolita i jedwabista bez ryzyka wystąpienia grudek lub przypalenia.
Bezpieczeństwo zostało zagwarantowane poprzez system ochrony przed przegrzaniem. Dodatkowo nalepka ostrzegająca przed gorącą zawartością znacząco ogranicza ryzyko przypadkowego poparzenia się zarówno przez obsługującego, jak i przez klienta.