Maszyna do krojenia równych pasków mięsa
Konstrukcja maszynki do krojenia miesa jest tak samo prosta, jak skuteczna. Obudowa wykonana z trwałej i bezpiecznej dla żywności stali nierdzewnej spełnia wszystkie normy higieniczne w gastronomii i zapewnia niezbędną stabilność do przetwarzania dużych ilości mięsa. Obszerna powierzchnia do układania krojonej żywności ułatwia obróbkę kawałków mięsa. Są one podawane przez otwór z osłoną ochronną na obracające się ostrza, które wciągają mięso do urządzenia z prędkością 96 obr./min i kroją je na równe paski. Pokrojone mięso wpada do pojemnika, który trzeba mieć przygotowany pod wylotem.
Sercem krajalnicy do mięsa jest mechanizm tnący wewnątrz maszyny. Dzięki stałej szerokości cięcia ostrzy gwarantuje równomierne przetwarzanie surowca. Możesz użyć noży o szerokości 3 (wbudowane), 4 lub 5 mm, które osobno oferujemy do urządzenia Royal Catering. Rolki tnące z równomiernie rozmieszczonymi ostrzami znajdują się w solidnej stalowej ramie, która jest całkowicie wsunięta w krajalnicę. Tam zespół tnący jest napędzany przez maszynę i w sposób ciągły odcina paski z wkładanych kawałków mięsa.
Wymiana rolek tnących jest całkowicie bezpieczna. Gdy tylko podniesiesz pokrywę z otworem, silnik zatrzyma się automatycznie. Zapobiega to wypadkom podczas wymiany ostrzy oraz pracy. Krajalnica do mięsa stoi na czterech gumowych nóżkach, które redukują wibracje i zapewniają ergonomiczną pracę oraz stabilną podstawę.
Niezależnie od tego, czy chcesz pokroić wieprzowinę, kurczaka czy wołowinę, mięso nie powinno zawierać kawałków kości, aby urządzenie mogło działać bez zakłóceń i dawało dobre rezultaty.