Produkt : EX10011964
|Model : RCBM-30CK
Jak dla mnie dla początkującego piwowara w sam raz. A.i do innych celów też się sprawdzi. Jako wrzątek na większą imprezę.
BLACK FRIDAY SKOŃCZY SIĘ ZA
Na podstawie 4 opinii
Jak dla mnie dla początkującego piwowara w sam raz. A.i do innych celów też się sprawdzi. Jako wrzątek na większą imprezę.
Po pierwszym użyciu mogę napisać tylko pozytywne rzeczy. Wszystko działało idealnie!
Kociołek do zacieru zrobił dokładnie to, co powinien. Bardzo dobrze regulował i utrzymywał temperaturę. Temperatury można regulować w dokładnym stopniu. Dostępna jest także funkcja gotowania ciągłego (110°C), jednak należy z niej korzystać ostrożnie, gdyż w przeciwnym razie szybko się wykipi.. Timer jest też stosunkowo łatwy w regulacji. Mam w telefonie komórkowym uruchomiony zegar cyfrowy (timer), dzięki któremu nie przegapię żadnego momentu.Mam jednak kilka sugestii, nad którymi producent powinien po prostu jeszcze raz popracować.Instrukcja dołączona do urządzenia mówi mniej niż w wersja online Opis uruchomienia jest niekompletny. Nie jest tam napisane, że urządzenie nie włącza się po włączeniu wyłącznikiem sieciowym, a dopiero po włączeniu timera.Ponadto w instrukcji jest jedynie skąpo opisane przełączanie mocy i temperatury. Nie wspomniano, że sterownik posiada przycisk i funkcję obrotową oraz że za pomocą funkcji przycisku ustawia się poszczególne poziomy mocy (700/1800/2500).
Górna część zbiornika jest owalna, więc pokrywa wysuwa się z ograniczników i nie można jej zamknąć! Jeszcze z tym nie gotowałem, właśnie wypróbowałem ustawienia, wszystko wydaje się w porządku. Szkoda, że jest to problem, ale rozwiążę go w domu. Pozdrawiam: István Torma
Ilość ziarna zależy od receptury. Nie ma na nie specjalnego miejsca. Sitko jest wyjmowane, więc nawet cały pojemnik można wypełnić ziarnem. W urządzeniu dostępny jest tryb ręczny – wszystko jest opisane w instrukcji.
Oferujemy chłodnicę spiralną (nr katalogowy 10011526), która schładza piwo w 30 minut do 25-30°C. Następnie możesz wlać piwo do innego pojemnika.