Mocna frytownica elektryczna na potrzeby gastronomii Royal Catering
Podwójna frytownica gastronomiczna ma dwa 16-litrowe pojemniki. Do smażenia w głębokim tłuszczu można napełnić je nawet 13 litrami oleju. Umożliwia to jednoczesne przygotowanie dużych ilości frytek. Frytownica dwukomorowa jest wszechstronna w profesjonalnej gastronomii, gdzie służy do serwowania ryb, warzyw lub małych przekąsek. Ponieważ oba pojemniki do frytowania mogą być używane niezależnie od siebie, nawet przygotowywanie różnych potraw w tym samym czasie stanie się proste.
Dzięki wysokiej mocy dwóch wyjmowanych elementów grzejnych o mocy 3000 W olej we frytownicy gastronomicznej szybko nagrzewa się do maks. temperatury 200°C. Po osiągnięciu temperatury ok. 180°C można w krótkim czasie przygotować duże ilości frytek dzięki wydajności i objętości komór. Niezwykle czuły termostat utrzymuje stałą temperaturę, zapewniając optymalne rezultaty smażenia.
Kosze do smażenia we frytownicy mierzą 250 x 250 x 120 mm. Wyposażono je w termoizolacyjne uchwyty. Kosze o drobnych oczkach można zawiesić na krawędzi komór za pomocą wspornika, aby spłynął nadmiar oleju.
Frytownica dwukomorowa została wykonana ze stali nierdzewnej, która jest odpowiednia do przetwarzania żywności ze względu na swoje właściwości higieniczne. Ponadto gładkie powierzchnie są szczególnie łatwe do czyszczenia. Dodatkowy plus przy czyszczeniu to wyjmowane elementy grzejne, dzięki czemu wszystkie powierzchnie w pojemniku są łatwo dostępne. Olej szybko i łatwo usuniesz za pomocą kurków spustowych.
Po wyczyszczeniu lub gdy pojemnik nie jest potrzebny, można go zamknąć pokrywką, aby kurz lub inne zanieczyszczenia nie dostały się do środka. Antypoślizgowe gumowe nóżki zapewniają bezpieczne ustawienie w każdej kuchni.