Do uzyskania doskonałego piwa musisz pamiętać o szybkim schłodzeniu zacieru podczas warzenia. W przeciwnym razie mikroorganizmy i zły smak sprawią, że cały Twój wysiłek pójdzie na marne. Z chłodnicą zanurzeniową Royal Catering błyskawicznie osiągniesz właściwą temperaturę przyszłego trunku. Model RCBM-41NCS z pewnością docenią zarówno profesjonalni piwowarzy, jak i hobbyści.
Chłodnica spiralna do piwa RCBM-41NCS – opis
Szybkie obniżenie temperatury zacieru to zasługa 10 zwojów (Ø260 mm). Dzięki nim cały proces jest bardzo wydajny, a duża średnica gwarantuje optymalne rozprowadzenie zimna w zbiorniku. Produkt przystosowano do schłodzenia w 30 min nawet 40 litrów piwnego półproduktu do temperatury 25-30°C. Czas może się różnić w zależności od warunków panujących w pomieszczeniu.
Swobodny przepływ chłodziwa jest zagwarantowany przez stosunkowo duży rozmiar rurki wężownicy (Ø7 mm). Wystarczy podłączyć model RCBM-41NCS do źródła zimnej wody, żeby osiągnąć zamierzony efekt. Sprzęt powiesisz na krawędzi zbiornika dzięki specjalnym zagięciom.
Stal nierdzewna, z której wykonano chłodnicę zanurzeniową, nie ulega korozji i cechuje się odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Gładka powierzchnia materiału o niewielkiej porowatości pozwala z łatwością wyczyścić produkt z wszelkich zabrudzeń. Stal jest także biologicznie obojętna, więc nie wywiera wpływu na zdrowie.