+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00

BLACK FRIDAY SKOŃCZY SIĘ ZA

0
d
:
0
godz.
:
0
min
:
0
s

Kloce masarskie

Zainspiruj się blogiem expondo

Kloce masarskie w asortymencie sklepu expondo

W sklepie expondo zaopatrzysz swoją firmę gastronomiczną w niezbędny sprzęt marki Royal Catering. Niezależnie od tego, czy prowadzisz restaurację, pizzerię, kawiarnię albo sklep spożywczy lub mięsny – znajdziesz tu coś dla siebie. Ostatni z wymienionych typów biznesu doposażysz, wybierając praktyczne kloce masarskie, a także piły do kości.

Do czego służy kloc masarski?

Kloc masarski sprawdza się nie tylko w sklepie, ale również wszędzie tam, gdzie obrabia się mięso – w działalności masarskiej i gastronomicznej. Służy do jego wygodnego porcjowania, krojenia i siekania za pomocą noży i tasaków. Tak przygotowany wstępnie składnik możesz później np. zmielić, używając wilków do mięsa.

Choć budowa i zastosowanie kloca do mięsa są dość oczywiste, to zależnie od swoich potrzeb możesz wybrać model najlepiej odpowiadający swoim potrzebom. Do najpopularniejszych na rynku należą:

  • kloc masarski drewniany,

  • kloc masarski z polietylenu.

Sprzęt wykonany z naturalnego materiału, czyli litego drewna najczęściej bukowego, ceni się przede wszystkim za znaczną solidność. Z kolei tworzywo sztuczne nie absorbuje woni ani wilgoci. Ponadto wytrzymuje działanie kwasów i zasad oraz tłuszczów.

Warto również zwrócić uwagę na podstawę kloca masarskiego. Konstrukcje ze stali nierdzewnej zapewniają nie tylko higienę, ale również trwałość i stabilność. Dlatego kloce masarskie marki Royal Catering zapewniają niezawodność podczas porcjowania mięsa do produkcji np. wyrobów w nadziewarkach do kiełbasy.

Główne parametry kloca do mięsa

Na co jeszcze, oprócz materiału wykonania, musisz zwrócić uwagę, wybierając kloc masarski? Oto pozostałe parametry:

  1. Wymiary blatu – określają wielkość powierzchni roboczej, jaką masz do dyspozycji. Popularne są kwadraty o wymiarach boku 40 lub 50 cm.

  1. Wysokość – powinna być dostosowana do wzrostu pracownika. Duże znaczenie ma przy tej okazji wypoziomowanie sprzętu. Kloc rzeźniczy należy starannie wypoziomować, co gwarantuje cichszą i stabilniejszą pracę. Podstawa pod kloc masarski z regulowanymi nóżkami ułatwia to zadanie.

Wybierz kloc do mięsa marki Royal Catering!

Kloc masarski to jeden z najpotrzebniejszych sprzętów w produkcji i przyrządzaniu mięsa oraz wędlin. Sprawdza się również wszędzie tam, gdzie tego rodzaju wyroby przygotowuje się na oczach klientów. Dostępne w opisywanej kategorii produkty z logo Royal Catering wykonano z wysokiej jakości materiałów oraz nadano im staranne wykończenie. Doskonale zdadzą egzamin w higienicznej pracy. Stanowią podstawę do obróbki i późniejszego przygotowywania wielu mięsnych specjałów. Do kolejnych etapów pracy polecamy m.in. kuter masarski, który z łatwością rozdrabnia nie tylko mięso, ale również warzywa, grzyby i inne składniki spożywcze.

Szukasz czegoś więcej niż dobrej jakości produktów do swojej masarni, sklepu lub restauracji? Mamy więc jeszcze dla Ciebie szereg dodatkowych korzyści. Robiąc zakupy u nas, zyskujesz 3-letnią gwarancję na cały asortyment. Zapewniamy także darmowe wysyłki i zwroty, więc nie musisz się martwić wysokimi kosztami dostawy. Masz także 30 dni na rezygnację, jeśli produkt jednak nie spełni Twoich oczekiwań. Zrób zakupy w expondo już teraz i ciesz się solidnym wyposażeniem swojej firmy!