+48 68 888 10 08
Pon. - Pt. 08:00 - 13:00
Brak opinii Niech Twoja opinia będzie pierwsza

Produkt : EX10013398

|

Model : RCEG-80/700CG

Płyta grillowa podwójna - elektryczna - 10,8 kW - ryflowana - szafka dolna - Royal Catering

7099,00 zł
Cena zawiera 23% VAT.
Szt.
Rabat
Za produkt
3+
3%
6886,03 zł
5+
6%
6673,06 zł
10+
9%
6460,09 zł
Na stanie
DARMOWA DOSTAWA ok. środa, 22 stycznia
Gwarancja najniższej ceny
Royal Catering
Kluczowe informacje
  • Elastyczne smażenie – na elektrycznej płycie grillowej z dużą ryflowaną powierzchnią przygotujesz różnorodne potrawy dla restauracji, barów z przekąskami i food trucków
  • Dużo miejsca do przechowywania – pojemna szafka podwójnej płyty grillowej zapewni dużo miejsca na przybory kuchenne i ochroni je przed kurzem
  • Precyzyjna kontrola temperatury – grill elektryczny pozwoli smażyć z dużą dokładnością dzięki oddzielnie regulowanym termostatom o zakresie 50 - 300°C
  • Stabilna podstawa – wysokość nóżek gastronomicznej płyty grillowej ustawisz w zakresie 3 cm w celu dopasowania do nierównego podłoża
  • Bezpieczeństwo i łatwe czyszczenie – zabezpieczenie przed przegrzaniem i ruchoma osłona przeciwbryzgowa zwiększą bezpieczeństwo pracy na płycie elektrycznej
Szczegóły dostawy
Zwroty i gwarancja

Dane techniczne

Częstotliwość [Hz]
50
Powierzchnia grzewcza
Ryflowana
Materiał
Stal nierdzewna
Stal chromowana
Kolor
Srebrny metalik
Napięcie [V]
400
Moc [W]
2 x 5400
Moc maksymalna [W]
10800
Zakres temperatury [°C]
50 - 300
Wymiary szafki [cm]
74 x 66 x 39
Regulacja wysokości [cm]
30
Wymiary płyty grillowej [cm]
73,5 x 55 x 1,6
Z szafką
Tak
Wymiary (DxSxW)
74 x 80 x 93 cm
Waga
99 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW)
88 x 83 x 100 cm
Waga wysyłki
126.5 kg

Zakres dostawy

  • Podwójna płyta grillowa elektryczna z szafką dolną RCEG-80/700CG
  • Przewód zasilający 3-fazowy (BEZ wtyczki)

Opis produktu

Wytrzymała i elastyczna: ryflowana płyta grillowa z szafką dolną

Dzięki elektrycznej płycie grillowej Royal Catering rozpieścisz swoich gości pożywnymi specjałami z grilla przez cały rok. Grill zachwyca niską emisją dymu oraz higienicznym i bardzo czystym sposobem pracy. Płyta elektryczna nada się do użytku w kuchniach komercyjnych – od restauracji i barów z przekąskami po food trucki lub imprezy cateringowe. Pod urządzeniem znajdziesz pojemną szafkę na garnki, patelnie i inne przybory kuchenne, które zawsze ochronisz przed kurzem.

Sprzęt do gotowania dla profesjonalistów: przemyślana i wydajna płyta grillowa do burgerów i nie tylko od Royal Catering

Dzięki dwóm elementom grzewczym o mocy 5400 W gastronomiczna płyta grillowa bardzo szybko osiągnie temperaturę roboczą od 50 do 300°C. Ustawisz ją za pomocą poręcznych pokręteł. Powierzchnia do smażenia wykonana jest ze stali chromowanej i szybko przeniesie ciepło z grzałek do potrawy. Solidna płyta ma wymiary 73,5 x 55 cm i jest ryflowana, dzięki czemu wykorzystasz ją na wiele sposobów. Osłona przeciwbryzgowa ochroni grillowaną żywność przed wiatrem i utratą ciepła oraz zapobiegnie spadaniu jedzenia lub pryskaniu tłuszczu dookoła.

Bezpieczny i łatwy w pielęgnacji elektryczny grill gastronomiczny do profesjonalnych kuchni

Nóżki o regulowanej wysokości zapewnią urządzeniu stabilną pozycję nawet na nierównym podłożu. Obudowa grilla wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu jest szczególnie odporna na korozję, neutralna w kontakcie z żywnością i łatwa w czyszczeniu. Podwójna płyta grillowa posiada wyjmowaną tackę, w której ląduje tłuszcz wytopiony podczas smażenia. Specjalny ociekacz sprawia, że spływa on bardzo swobodnie. Tackę z łatwością wyjmiesz i umyjesz.

Oceny i opinie

Sortuj według :

Często zadawane pytania

Jak usunąć warstwę tłuszczu z płyty grilla?

Jest to rodzaj bezpiecznej dla żywności wazeliny, która chroni płytę grilla przed rdzą. Tłuszcz usuń drewnianą lub plastikową szpatułką, a następnie wytrzyj powierzchnię do czysta ręcznikiem. W razie potrzeby dokładnie umyj ją niewielką ilością płynu do mycia naczyń i wody.

Jak usunąć czarne lub żółte plamy z płyty grilla?

Płyta grillowa staje się czarna lub żółta z powodu wysokich temperatur. Aby zapobiec powstawaniu takich plam, następnym razem nałóż olej i stopniowo zwiększ temperaturę. Do usunięcia plam użyj niewielkiej ilości wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnie umyj powierzchnię. W przypadku czarnych plam nałóż odrobinę octu na brudny obszar i pozostaw na 20 minut. Następnie dodaj trochę sody oczyszczonej i odczekaj kolejne 15 minut. Usuń plamy za pomocą twardej strony gąbki do mycia naczyń lub drobnego papieru ściernego, trąc w kierunku struktury płyty. Na koniec wyczyść całość wodą i dokładnie osusz. Użyj niewielkiej ilości wody, aby nie wniknęła w urządzenie.

Jak usunąć plamy z rdzy?

Aby zapobiec powstawaniu rdzawych plam, w pierwszej kolejności unikaj pozostałości wody, kwasów (np. octu, soku z cytryny, sosów) lub substancji zawierających chlor (takich jak wybielacze). Utrzymuj płytę w czystości i suchości podczas codziennego użytkowania. Gdy grill nie jest używany przez dłuższy czas, nałóż na powierzchnię do smażenia smar przeznaczony do kontaktu z żywnością. Jeśli rdza nadal się tworzy, namocz dotknięty obszar niewielką ilością wody. Następnie usuń plamy za pomocą wełny stalowej, tarki do szorowania lub drobnego papieru ściernego. Zawsze pocieraj w kierunku struktury płyty. Do całkowitego pozbycia się rdzy świetnie nadadzą się również przemysłowe preparaty odkamieniające. Po wyczyszczeniu zneutralizuj wszelkie pozostałości kwasu alkalicznym środkiem czyszczącym.

WYBÓR EKSPERTÓW
16 LAT DOŚWIADCZENIA...
w napędzaniu profesjonalistów
3 MILIONY...
zadowolonych i usatysfakcjonowanych profesjonalnych klientów