Opiekacz do kebaba mini – opis
Szybkie osiągnięcie temperatury to zasługa elementu grzewczego o mocy 1800 W. Dzięki wartości 160°C potrawy wydajnie opiekają się. Przycisk Half Power (połowa mocy) i Full Power (pełna moc) pozwala wybrać wolniejszą lub szybszą obróbkę.
Pojemność 31 l, doskonała do kurczaka lub kebaba, sprawdzi się w dużym gospodarstwie domowym i lokalu obsługującym wielu gości. Timer (do 60 minut) zapewnia bezpieczną eksploatację, ponieważ po upłynięciu ustawionego czasu pionowy grill dźwiękiem alarmuje o zakończeniu pracy oraz automatycznie się wyłącza.
Przesuwne, drzwiczki z hartowanego szkła pozwalają obserwować proces grillowania. Wyposażono je w nienagrzewającą się rączkę, zapobiegającą oparzeniom. Specjalnie utwardzone szkło doskonale zdaje egzamin w zatłoczonych miejscach. Zostało zastosowane w modelu RCGV-1800, aby sprostać wymaganiom profesjonalnej kuchni. Jest mechanicznie i termicznie wytrzymalsze niż zwykłe szkło, a także proste w czyszczeniu.
Wysokiej jakości akcesoria wykonano ze stali nierdzewnej – materiału odpornego na korozję, wytrzymałego mechanicznie, zachowującego połysk nawet po dekadach użytkowania. Gładka powierzchnia o minimalnej porowatości ułatwia czyszczenie. Za sprawą biologicznej neutralności tworzywo bardzo dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością; nie wpływa na zdrowie. Wyjmowana taca ułatwia usuwanie oleju.
W bogatym zestawie znajdują się: dolny i górny uchwyt szpikulców, specjalny uchwyt do ryb (2 kratki), 7 szpikulców dodatkowo obracających się wokół własnej osi, co wspomaga proces grillowania z każdej strony, rożen z 2 widełkami, np. do kurczaka, 2 tace na żywność (warzywa, owoce i inne mniejsze przekąski). Elementy można myć w zmywarce.
Uniwersalny design sprawia, że opiekacz do kebaba mini pasuje do każdego stołu roboczego. Wymiary oraz waga ułatwiają jego przechowywanie oraz transport. Cztery gumowe nóżki zapewniają stabilność i nie rysują powierzchni.