Opiekacz do kebaba mini – opis
Szybkie osiągnięcie temperatury to zasługa elementu grzewczego o mocy 1500 W. Dzięki wartości 120°C potrawy wydajnie opiekają się. Przycisk Half Power (połowa mocy) i Full Power (pełna moc) pozwala wybrać wolniejszą lub szybszą obróbkę.
Pojemność 21 l, doskonała do kurczaka lub kebaba, sprawdzi się w dużym gospodarstwie domowym i lokalu obsługującym wielu gości. Timer (60 minut) zapewnia bezpieczną eksploatację, ponieważ po upłynięciu ustawionego czasu grill pionowy sygnalizuje zakończenie pracy głośnym sygnałem. Funkcja shut off wyłącza urządzenie po zadanym czasie.
Przesuwne drzwiczki z hartowanego szkła pozwalają obserwować proces grillowania. Wyposażono je w nienagrzewającą się rączkę, zapobiegającą oparzeniom. Specjalnie utwardzone szkło doskonale zdaje egzamin w zatłoczonych miejscach. Jest mechanicznie i termicznie wytrzymalsze niż zwykłe szkło, a także proste w czyszczeniu. Sprosta wymaganiom profesjonalnej kuchni.
Wysokiej jakości akcesoria wykonano ze stali nierdzewnej – materiału odpornego na korozję, wytrzymałego mechanicznie, zachowującego połysk nawet po dekadach użytkowania. Gładka powierzchnia o minimalnej porowatości ułatwia czyszczenie. Za sprawą biologicznej neutralności tworzywo bardzo dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością; nie wpływa na zdrowie.
W bogatym zestawie znajdują się: dolny i górny uchwyt szpikulców, 7 szpikulców, rożen z 2 widełkami, wyjmowana taca na żywność (w przypadku pieczenia mięsa ułatwia usuwanie oleju). Elementy można myć w zmywarce.
Uniwersalny design sprawia, że opiekacz do kebaba mini pasuje do każdego stołu roboczego. Model ma wymiary 33 x 28 x 42 cm i waży 4,2 kg, co ułatwia jego przechowywanie oraz transport. Cztery gumowe nóżki zapewniają stabilność i nie rysują powierzchni.