Podgrzewacz cateringowy Royal Catering – charakterystyka
Bemar RCBM-63B niemieckiej marki Royal Catering to uniwersalny sprzęt przeznaczony dla profesjonalnej gastronomii. Wygodny i praktyczny – pozwala oszczędzić czas przygotowywania oraz podgrzewania potraw, umożliwiając jednoczesne serwowanie dużej ilości posiłków. Z tego względu znakomicie sprawdzi się w lokalach typu fast food, barach, kawiarniach czy hotelach. Doskonała jakość i trwałość to gwarancja wieloletniego niezawodnego użytkowania.
Duża moc 1800 W zapewnia szybkie i efektywne nagrzewanie urządzenia do żądanej temperatury. Bemar Royal Catering zaprojektowano tak, by na dłużej zatrzymywał ciepło, oszczędzając tym samym energię. Ogrzewanie konwekcyjne (bezpośrednio podgrzewana jest woda, która następnie oddaje ciepło do pojemników z potrawami) zapobiega przypalaniu.
Łączna pojemność 22,8 l pozwala podgrzewać jednocześnie znaczne ilości dań. Zestaw RCBM-63B zawiera 6 pojemników GN 1/3 (3,8 l każdy) o głębokości 100 mm. W każdej chwili można je wyjąć, co ułatwia ich napełnianie oraz mycie. W komplecie znajdują się też dopasowane pokrywki ze stali nierdzewnej, które zatrzymują ciepło i chronią zawartość pojemników przed zabrudzeniami z powietrza, np. kurzem.
Precyzyjna regulacja temperatury w zakresie 25-85°C pozwala optymalnie dobrać ciepło do większości rodzajów serwowanych potraw. Wbudowany termostat kontroluje parametr, zmniejszając zużycie prądu. Bemar Royal Catering posiada także czytelny elektroniczny wyświetlacz pokazujący temperaturę wewnątrz urządzenia oraz lampkę sygnalizującą status pracy.
Przemyślana konstrukcja modelu RCBM-63B ułatwia jego codzienną eksploatację. Wbudowany kranik umożliwia wygodne opróżnianie wnętrza z wody. Dołączone do kompletu pojemniki GN można dowolnie ustawiać i stosować wymiennie z innymi, zależnie od bieżących potrzeb. Dodatkowa szklana lada u góry pomaga w obsłudze klienta – usprawniając pracę piekarni czy kawiarni.
Wysokiej jakości materiały, z których wykonany został bemar Royal Catering, gwarantują wytrzymałość oraz estetyczny wygląd urządzenia. Stal nierdzewna nie koroduje i nie wchodzi w kontakt z żywnością, a dzięki gładkim powierzchniom utrzymanie higieny nie sprawia trudności. Frontową część bemaru oraz górną ladę wykonano z trwałego i bezpiecznego szkła hartowanego. Elementy te chronią zawartość, pozwalając jednocześnie na wyeksponowanie żywności przed klientami.
Łatwość utrzymania w czystości urządzenia RCBM-63B wynika z jego modułowej budowy oraz gładkich powierzchni. Wyposażone zostało ponadto w cztery nóżki, które stabilizują je i zapobiegają przesuwaniu. Przewód zasilający został wzmocniony, by zwiększyć jego trwałość. Dodatkowo bemar posiada bezpiecznik chroniący przed przegrzaniem i w konsekwencji uszkodzeniem.