Francuskie określenie sous vide brzmi dla Ciebie tajemniczo? Aby odczarować pojęcie, przygotowaliśmy poradnik, z którego dowiesz się, z czym to się je.
Czytaj więcejWspółcześnie coraz większą popularnością cieszą się własne wyroby spożywcze. Jednym z najbardziej lubianych i cenionych przysmaków jest oczywiście domowa…
Czytaj więcejPosiadasz może restaurację, bar lub food truck, w którym chcesz serwować pyszne specjały z grilla? Jeśli dopiero…
Czytaj więcejNa zadowolenie klienta restauracji, poza jedzeniem wysokiej jakości, wpływa również właściwa obsługa przez kelnera. To on ma najczęstszy…
Czytaj więcejZgrzewanie próżniowe to coraz bardziej popularny sposób magazynowania i utrwalania artykułów spożywczych. Podpowiadamy, jaki sprzęt wybrać w zależności od rodzaju lokalu gastronomicznego/
Czytaj więcejMaszynki do mielenia mięsa coraz częściej stanowią element wyposażenia nie tylko profesjonalnych lokali gastronomicznych, ale i domowych…
Czytaj więcej