Gastronomia strona 64

10 złotych zasad przy zakładaniu własnego foodtrucka

Jeśli chcesz założyć własny interes w postaci foodtrucka i zbijać z niego kokosy, musisz wziąć pod…

Czytaj więcej

Jak używać zaparzacza do kawy – Poradnik expondo

Zapach i smak aromatycznej, świeżo parzonej kawy jest tym, co nas – kawoszy stawia na nogi…

Czytaj więcej

Menu dla Twojego foodtrucka

Dobór dań oraz ich przyrządzenie to najważniejsze aspekty interesu foodtruckowego. Paradoksalnie, to właśnie tu klient swoim…

Czytaj więcej

Nazwij swojego foodtrucka – poradnik krok po kroku

„Frytkomafia”, „Król burgerów”, „Gorilla Barbecue” czy też może „Mistrz grillowania” – są to jedynie niektóre z chwytliwych nazw…

Czytaj więcej

Jak utrzymać ciepło potraw? Podgrzewacze gastronomiczne – przewodnik

Nie każdej potrawie służy podawanie na zimno. Wiele dań musi mieć odpowiednią temperaturę, zanim zostaną zaserwowane…

Czytaj więcej

Lodówka na napoje – przegląd chłodziarek gastronomicznych

Piwo, wino, cydr i napoje chłodzące powinny być serwowane w odpowiedniej dla nich temperaturze. Optymalna pozwoli…

Czytaj więcej

Najnowsze posty

Mini pączki serowe – szybki deser z serkiem homogenizowanym

Mini pączki serowe z serkiem homogenizowanym to przepis, który zachwyca prostotą i smakiem. Delikatne, puszyste i…

Czytaj więcej

Jak wyczyścić zmywarkę i przedłużyć jej żywotność?

Czy Twoja zmywarka nie działa tak skutecznie jak kiedyś? A może zauważyłeś nieprzyjemny zapach lub osady…

Czytaj więcej

Zamrażarka szokowa – niezbędnik w gastronomii

Zamrażarka szokowa to urządzenie, które zrewolucjonizuje sposób przechowywania i przygotowywanie żywności w Twojej restauracji. Dzięki niej…

Czytaj więcej

Jak mrozić grzyby, aby zachować ich smak i aromat?

Mrożenie grzybów jest jednym z najlepszych sposobów, aby cieszyć się ich smakiem i aromatem poza sezonem.…

Czytaj więcej

Jak ugotować ryż do sushi idealny do nigiri i maki?

Chcesz przygotować domowe sushi? Kluczem do sukcesu jest idealnie ugotowany ryż. Jego odpowiednia konsystencja i smak…

Czytaj więcej

Bemary gastronomiczne – niezastąpione narzędzie w profesjonalnej kuchni!

Bemary gastronomiczne to nieodłączny element wyposażenia każdej profesjonalnej kuchni. Dzięki nim potrawy zachowują idealną temperaturę, świeżość…

Czytaj więcej

Zamrażarka skrzyniowa czy szufladowa – którą wybrać do lokalu gastronomicznego?

Wybór odpowiedniej zamrażarki do lokalu gastronomicznego może wpłynąć na efektywność pracy, jakość przechowywanych produktów i koszty…

Czytaj więcej

Ogrzewanie pompą ciepła – wszystko, co musisz wiedzieć!

Szukasz ekologicznego i oszczędnego sposobu na ogrzewanie domu? Pompy ciepła to rozwiązanie, które łączy nowoczesną technologię…

Czytaj więcej