Gastronomia strona 61

Jak utrzymać ciepło potraw? Podgrzewacze gastronomiczne – przewodnik

Nie każdej potrawie służy podawanie na zimno. Wiele dań musi mieć odpowiednią temperaturę, zanim zostaną zaserwowane…

Czytaj więcej

Lodówka na napoje – przegląd chłodziarek gastronomicznych

Piwo, wino, cydr i napoje chłodzące powinny być serwowane w odpowiedniej dla nich temperaturze. Optymalna pozwoli…

Czytaj więcej

Gotowanie sous vide – poradnik krok po kroku

Francuskie określenie sous vide brzmi dla Ciebie tajemniczo? Aby odczarować pojęcie, przygotowaliśmy poradnik, z którego dowiesz się, z czym to się je.

Czytaj więcej

Nadziewarka do kiełbas – jaką maszynkę do robienia kiełbasy wybrać?

Współcześnie coraz większą popularnością cieszą się własne wyroby spożywcze. Jednym z najbardziej lubianych i cenionych przysmaków jest oczywiście domowa…

Czytaj więcej

Najlepszy grill elektryczny dla Twojej restauracji

Posiadasz może restaurację, bar lub food truck, w którym chcesz serwować pyszne specjały z grilla? Jeśli dopiero…

Czytaj więcej

Metody obsługi gości – serwis niemiecki, angielski, francuski i rosyjski

Na zadowolenie klienta restauracji, poza jedzeniem wysokiej jakości, wpływa również właściwa obsługa przez kelnera. To on ma najczęstszy…

Czytaj więcej

Najnowsze posty

Najlepsze sosy do nachos, które szybko zrobisz w domu!

Nachos to jedna z najpopularniejszych przekąsek na każdą okazję – idealne na spotkania ze znajomymi, wieczory…

Czytaj więcej

Jak wybrać idealne krzesło dla kosmetyczki? Sprawdź nasze typy!

Wybór właściwego krzesła dla kosmetyczki to nie tylko kwestia estetyki, ale przede wszystkim zdrowia i komfortu…

Czytaj więcej

Jak zrobić wykrywacz metali domowym sposobem?

Szukasz sposobu na rozpoczęcie swojej przygody z „poszukiwaniem skarbów”, ale nie chcesz od razu inwestować w…

Czytaj więcej

10 zastosowań spawarki 4w1, które ułatwią Ci pracę w warsztacie!

Czy wiesz, że jedno narzędzie może znacząco przyspieszyć i ułatwić Twoją pracę w warsztacie? Spawarka 4w1…

Czytaj więcej

Jak suszyć mięso w suszarce i piekarniku? Sprawdzone metody!

Suszenie mięsa to jedna z najstarszych i najskuteczniejszych metod konserwacji, która pozwala zachować jego smak, wartości…

Czytaj więcej

Jak zrobić wodę destylowaną w domu?

Woda destylowana to czysta, pozbawiona minerałów i zanieczyszczeń woda, którą można z łatwością przygotować w domu,…

Czytaj więcej

Czyszczenie rynien przed zimą – niezbędne zabezpieczenie dachu

Czyste rynny to podstawa utrzymania domu w dobrym stanie – chronią przed wilgocią, zniszczeniami elewacji i…

Czytaj więcej

Do czego służy i jak działa autoklaw?

Autoklaw to urządzenie niezbędne w miejscach, gdzie wymagana jest pełna sterylność narzędzi i materiałów – od…

Czytaj więcej