Gastronomia strona 24

Z degustacją wina na Ty. Jak się do niej przygotować i co trzeba wiedzieć? 

Degustacja wina to prawdziwa sztuka, którą uprawia się od wieków. Wbrew pozorom nie robi się tego…

Czytaj więcej

Mniam, chrupiące gofry… z boczkiem? Czemu nie! Spróbuj czegoś nowego i zrób je samodzielnie! 

Gofry nierozłącznie kojarzą się z owocami, bitą śmietaną i cukrem pudrem. A co jeśli Ci powiem,…

Czytaj więcej

Coś dla ciała i dla duszy, czyli kasza bulgur z batatami, jak dodatek do wina. Sprawdź, jak zrobić!  

Kieliszek wina jest świetnym dodatkiem do obiadu. Zwłaszcza, gdy na talerzu masz naprawdę pyszne danie. Dzięki…

Czytaj więcej

Jak upiec PYSZNEGO prosiaka na rożnie? – poradnik  

Jeśli uwielbiasz wieprzowinę z rusztu, to nasz ekspert Michał przygotował coś specjalnie dla Ciebie. Przedstawiamy ucztę…

Czytaj więcej

Jak powstają najlepsze burgery, które poleca nasz ekspert kulinarny?  

Planujesz odwiedzić Olsztyn? Oprócz urokliwych zakątków i sposobów na aktywne spędzanie czasu nad okolicznymi jeziorami znajdziesz…

Czytaj więcej

Test maszyny do lodów – lodowy tort szwarcwaldzki z wiśniami na Oreo 

Żar leje się z nieba? Mamy na to doskonałą odpowiedź, czyli lody. Jest to świetna okazja,…

Czytaj więcej

Najnowsze posty

Wyciek płynu chłodniczego – co może być przyczyną?

Wyciek płynu chłodniczego to problem, który może prowadzić do poważnych uszkodzeń silnika i kosztownych napraw. Oznaki,…

Czytaj więcej

Jak sprawdzić pobór prądu w samochodzie na postoju? Instrukcja krok po kroku

Czy Twój samochód ma problem z rozładowującym się akumulatorem, a Ty nie wiesz, co jest przyczyną?…

Czytaj więcej

Samodzielna renowacja felg aluminiowych – krok po kroku

Rysy, odpryski i oznaki korozji na felgach sprawiają, że Twój samochód przestaje zachwycać? Samodzielna renowacja felg…

Czytaj więcej

Mini pączki serowe – szybki deser z serkiem homogenizowanym

Mini pączki serowe z serkiem homogenizowanym to przepis, który zachwyca prostotą i smakiem. Delikatne, puszyste i…

Czytaj więcej

Jak wyczyścić zmywarkę i przedłużyć jej żywotność?

Czy Twoja zmywarka nie działa tak skutecznie jak kiedyś? A może zauważyłeś nieprzyjemny zapach lub osady…

Czytaj więcej

Zamrażarka szokowa – niezbędnik w gastronomii

Zamrażarka szokowa to urządzenie, które zrewolucjonizuje sposób przechowywania i przygotowywanie żywności w Twojej restauracji. Dzięki niej…

Czytaj więcej

Jak mrozić grzyby, aby zachować ich smak i aromat?

Mrożenie grzybów jest jednym z najlepszych sposobów, aby cieszyć się ich smakiem i aromatem poza sezonem.…

Czytaj więcej

Jak ugotować ryż do sushi idealny do nigiri i maki?

Chcesz przygotować domowe sushi? Kluczem do sukcesu jest idealnie ugotowany ryż. Jego odpowiednia konsystencja i smak…

Czytaj więcej