Gastronomia strona 2

Przepis na makowiec japoński – klasyka w nowej odsłonie

Makowiec japoński to wyjątkowe połączenie wilgotnego ciasta makowego bakalii i jabłek – idealny wybór na świąteczny…

Czytaj więcej

Przepis na schab ze śliwkami sous vide

Schab ze śliwkami przygotowany metodą sous vide to przepis, który zachwyci każdego miłośnika soczystego mięsa. Dzięki…

Czytaj więcej

Przepis na tradycyjny piernik staropolski dojrzewający

Piernik staropolski to prawdziwa ikona kuchni bożonarodzeniowej – aromatyczny, korzenny, dojrzewający przez kilka tygodni, aby zyskać…

Czytaj więcej

Najlepsze domowe sosy do gołąbków – 5 klasycznych przepisów

Gołąbki to klasyka polskiej kuchni. Odpowiednio dobrany sos sprawia, że stają się one jeszcze smaczniejsze i…

Czytaj więcej

Karmelowy sernik z popcornem – przepis, który musisz wypróbować!

Jeśli kochasz deserowe eksperymenty i chcesz zaskoczyć swoich bliskich, karmelowy sernik z popcornem będzie strzałem w…

Czytaj więcej

Chrupiące keto gofry – 5 słodkich i słonych przepisów!

Chrupiące, złociste i idealnie puszyste gofry – to ulubiona przekąska wielu z nas, ale czy można…

Czytaj więcej

Najnowsze posty

Zimowa herbata rozgrzewająca – aromatyczne napary na mrozy!

Gdy za oknem mróz szczypie w policzki, a dłonie szukają ciepła, nic nie rozgrzeje Cię lepiej…

Czytaj więcej

Jak zrobić pochłaniacz wilgoci do domu? Tanie i ekologiczne rozwiązanie

Wilgoć w domu to problem, który potrafi zamienić przytulne cztery kąty w miejsce pełne pleśni, nieprzyjemnych…

Czytaj więcej

Groty do lutownicy – rodzaje oraz zastosowanie

Groty lutownicze to kluczowy element każdego zestawu do lutowania – to one decydują o precyzji, efektywności…

Czytaj więcej

Skuteczne sposoby na zaparowane szyby w aucie

Zaparowane szyby w aucie to problem, który potrafi skutecznie uprzykrzyć życie każdemu kierowcy, utrudniając widoczność, a…

Czytaj więcej

Wino do gotowania – jakie wybrać i jak je łączyć z potrawami?

Wino w kuchni to składnik, który potrafi wydobyć głębię smaku z każdej potrawy. Czerwone czy białe,…

Czytaj więcej

Najlepsze ryby na wigilię – tradycyjne i nowe propozycje

Zastanawiasz się, jaką rybę podać na wigilijnym stole? Możliwości jest mnóstwo! Od klasycznego karpia po bardziej…

Czytaj więcej

Pyłek pszczeli w diecie – jak go stosować?

Pyłek pszczeli to naturalny superfood, który może stać się Twoim sprzymierzeńcem w walce o dobre zdrowie…

Czytaj więcej

Jak odnowić stary żeliwny kaloryfer?

Stary żeliwny kaloryfer może być prawdziwą ozdobą wnętrza, ale tylko wtedy, gdy wygląda estetycznie i jest…

Czytaj więcej